AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ciraklik egitim parasi ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çıraklık eğitim parası ne kadar?​

Zorunlu staj dönemi için işletmelerde istihdam edilen stajyerlere net asgari ücretin yüzde 30’u tutarında ücret ödeniyor. Devlet katkısı da 20’den az personel olan işletmelerde 512 lira, bu sayı ve üzerinde personeli olan işletmelerde de 256 lira olarak uygulanıyor.

Çıraklar ne kadar maaş alır 2021?​

2021 Yılı Çıraklar ve Öğrenciler İçin Asgari Ücret
Çıraklar haftada kaç saat çalışır?
Bu süreler kesintisiz uygulanır. Yıllık izin dışında 2 aydan daha uzun süren devamsızlıklar çıraklık süresine eklenir. Çıraklar,mesleğin özelliğine göre haftada 8 saatten az olmamak üzere genel ve mesleki eğitim görürler.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor.

Mesem ücretleri ne zaman yatacak?​

İşletmeler, öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutarını ve işletme payına düşen tutarı, her ayın 10.gününe kadar banka hesabına ödeyeceklerdir. İşletmelerce öğrencilere ödenen devlet katkısı tutarları ise aynı ayın en geç 25. gününe kadar okullar ve yüksek öğretim kurumları tarafından işletmelere ödenecektir.

2022 çırak maaşı ne kadar?​

2022 sürecinde asgari ücretin belirlenmesinin ardından çıraklık okulu maaşları içinde genelge yayınlandı. Yeni yıl ile beraber; Çırak ve aday çıraklar 1.276,02 TL. Kalfalık görevine yükselenler ise 2.126,70 TL olacak şekilde belirlenmiştir.
Çıraklık maaşı kime yatar?
İşletmeler / işyerleri bu konudaki bilgiyi çalıştırdıkları çırak veya stajyerlerin bağlı olduğu okul veya eğitim kurumlarından alabilirler. Çünkü söz konusu Devlet desteği tutarlarını işletmelerin / işyerlerinin banka hesaplarına öğrencilerin bağlı oldukları okul idareleri yatırmaktadır.

2022 stajyer maaşı ne zaman yatacak?​

Stajyer maaşlarının yatış tarihi, staj yapılan kurumun kamu kurumu ya da özel kurum olmasına göre değişkenlik göstermektedir. Zorunlu stajlarını kamu kurumlarında yapan öğrencilerin maaşları, ayın 15’i ile ayın 20’si arasında kurum tarafından yatırılmaktadır.

Kaç yaşına kadar çırak olunur?​

18 yaşını bitirenlere de mesleki eğitim merkezlerine kayıt olup, programı başarıyla tamamladıklarında lise mezunu statüsü verilecek. Daha önceki düzenlemede liseye kayıt için ortaokulu tamamlamış ve 18 yaşını bitirmemiş olma şartı aranıyordu. Mesleki eğitim merkezlerinde kalfalık ve ustalık programları uygulanacak.

Geri