AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ciraklik belgesi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çıraklık belgesi nasıl alınır?​

Çıraklık Eğitimine Nasıl Başvurulur?
- İşyerine en yakın Mesleki Eğitim Merkezinden 4 adet çıraklık sözleşmesi temin edilir,
- Sözleşmeler tam olarak doldurulup, ilgililerin imzasından sonra (çırak, velisi ve işveren) firmanın bağlı bulunduğu Oda’ya onaylatılır,

Çıraklık eğitim Merkezine kimler başvurabilir?​

En az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda istenilen eğitime başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda, 4 gün ise işletmelerde eğitim alınmaktadır. 9,10 ve 11. sınıflar asgari ücretin en az 0’unu, 12. sınıflar en az yarısı kadar maaş alırlar.
Çıraklık ve ustalık belgesi nasıl alınır?​
Ustalık belgesi, ülkemizde mesleki (çıraklık) eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. Belge almak isteyen kişiler bu merkezlere ustalık belgesi almak için başvuruda bulunabilirler. Kanun ve yönetmeliklere göre kişi direkt ustalık sınavına alınır ve ustalık belgesi teslim edilir.

Çıraklık lisesinde hangi meslekler var?​

Çıraklık lisesinde hangi meslekler var?
ÇIRAKLIK, KALFALIK VE USTALIK EĞİTİMİ KAPSAMINDA OLAN MESLEKLER.

Çıraklık eğitim hangi belgeleri veriyor?​

Çıraklık eğitim hangi belgeleri veriyor?
-Eğitimini Tamamlayarak, Kalfa Ve Usta Olan Çıraklarımızın Aldıkları Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri, Mesleklerindeki Yetişkinlik Düzeyini Belirten Resmi Bir Belge Niteliğindedir. -Eğitimine Devam Ederek Bir Mesleği Öğrenen Çıraklar; İşsizliğin Ana Nedeni Olan Vasıfsızlık Tehlikesinden Korunabilirler.

Çıraklık eğitim okuyanlara ne kadar para alıyor?​

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor.

Çıraklık belgesi nasıl alınır?

Çıraklık belgesi almak için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:
1. İşyerine en yakın Mesleki Eğitim Merkezinden 4 adet çıraklık sözleşmesi temin edilir.
2. Sözleşmeler tam olarak doldurulup, ilgililerin imzasından sonra (çırak, velisi ve işveren) firmanın bağlı bulunduğu Oda’ya onaylatılır.

Çıraklık Eğitimine Kimler Başvurabilir?

En az ortaokul mezunu herkes yıl boyunca çıraklık eğitimine başvuru yapabilir. 181 farklı meslek dalında eğitim almak mümkündür. Haftada 1 gün okulda, 4 gün işletmede eğitim alınırken, 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri asgari ücretin en az %0'unu, 12. sınıf öğrencileriyse en az yarısını alırlar.

Çıraklık ve Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?

Ustalık belgesi, ülkemizde mesleki eğitim merkezlerince verilir. Belge almak isteyen kişiler bu merkezlere başvuruda bulunarak ustalık sınavına girebilir ve belgeyi alabilirler.

Çıraklık Eğitim Okuyanlara Ne Kadar Para Alıyor?

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'ndaki düzenlemeye göre, mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran öğrenciler aylık yaklaşık 1.275 TL ücret alırken, üç yıl sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 TL'ye yükselmektedir. Bu ücretler tamamen devlet tarafından ödenmektedir.

Çıraklık Lisesinde Hangi Meslekler Var?

Çıraklık lisesinde birçok meslek dalı bulunmaktadır ve çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimini kapsayan meslekler verilmektedir.

Geri