AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cirak ogrenciler haftada kac saat calisir?

Editör

Yeni Üye

Çırak öğrenciler haftada kaç saat çalışır?​

Yıllık izin dışında 2 aydan daha uzun süren devamsızlıklar çıraklık süresine eklenir. Çıraklar,mesleğin özelliğine göre haftada 8 saatten az olmamak üzere genel ve mesleki eğitim görürler.

Çırak ne iş yapar?​

Aday çırak ve çıraklar, pratik eğitimlerini işyerlerinde, işyerindeki eksik kalan pratik eğitimleri ile teorik eğitimlerini mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında veya Bakanlıkça uygun görülen işyerlerinin eğitim birimlerinde yapar.

Çıraklar genel olarak nereye tabidir?​

Çıraklar genel olarak nereye tabidir?
Çalışanlar çıraklık dönemi için Mesleki Eğitim Kanunu’na tabi olacaktır. Çıraklık döneminden sonra aynı işyerinde çalışamaya devam eden kişiler ise çıraklık dönemimin bitmesi ile 4857 saylı İş Kanunu’na tabi olacaklardır.

Çıraklar neye tabidir?​

5510 sayılı Kanuna göre 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler hakkında yalnızca iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası hükümleri uygulanır. Bunlar hizmet akdi kapsamında sigortalı sayılırlar.

Çıraklar günde kaç saat çalışır?​

Çocuk ve genç işçilerin günlük çalışma süreleri, yirmi dört saatlik zaman diliminde, kesintisiz on dört saat dinlenme süresi dikkate alınarak uygulanır. Okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde iki saat ve haftada on saat olabilir (5,10).

Çıraklar kaç gün çalışır?​

Çıraklar kaç gün çalışır?
Madde 12 – (Değişik birinci fıkra: 29/6/2001-4702/10 md.) Aday çırak ve çıraklar, mesleğin özelliğine göre haftada sekiz saatten az olmamak üzere genel ve mesleki eğitim görür- ler. Bu eğitime katılmaları için aday çırak ve çırak öğrencilere ücretli izin verilir.

Çırak ne demek?​

Çırak kelime anlamı nedir? Zanaat öğrenmek için bir ustanın yanında çalışan kimse. 2. Dükkanda ayak işlerine bakan kimse.

Çıraklar genel olarak hangi kuruma tabidir?​

Çıraklar hangi sigorta türünden yararlanamaz?​

Çıraklar hangi sigorta türünden yararlanamaz?
Aday çırak ve çıraklar 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi b bendine göre, 4/a kapsamında sigortalı sayılırlar ve bunlar hakkında sadece iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası hükümleri uygulanır.

Çırak öğrenciler haftada kaç saat çalışır sorusuna detaylı bir şekilde cevap vereyim:

Çıraklar, mesleğin özelliğine göre haftada en az 8 saat olmak üzere genel ve mesleki eğitim alırlar. Bu eğitimler, işyerlerinde pratik olarak gerçekleştirilirken, teorik eğitim ise mesleki ve teknik eğitim okullarında veya belirlenen işyerlerinin eğitim birimlerinde yapılır. Çıraklar, işyerindeki eksik kalan pratik eğitimleri de tamamlamakla yükümlüdürler.

Çıraklar genel olarak Mesleki Eğitim Kanunu'na tabidir. Çalışanlar çıraklık döneminde bu kanuna tabi olurken, çıraklık döneminden sonra aynı işyerinde çalışmaya devam eden kişiler, çıraklık süresinin sona ermesiyle 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi hale gelirler.

Çıraklar günde en fazla 8 saatten az olmamak üzere çalışırlar. Özellikle çocuk ve genç işçilerin günlük çalışma süreleri yirmi dört saatlik bir zaman diliminde, kesintisiz olarak on dört saat dinlenme süresi dikkate alınarak belirlenir. Eğitim döneminde olan çırakların çalışma süreleri ise eğitim saatleri dışında en fazla günde 2 saat ve haftada 10 saat olarak sınırlandırılmıştır.

Çıraklar haftada en az 8 saat eğitim görürler ve bu eğitime katılmaları için ücretli izin verilir. Aday çırak ve çıraklar, sadece iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası hükümlerinden yararlanır ve 4/a kapsamında sigortalı sayılırlar.

Geri