Cipras solcu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çipras solcu mu?​

Üniversite öğrencisi olarak yeniliğe açık sol öğrenci hareketinin saflarına katıldı ve NTUA İnşaat Mühendisliği okulu öğrenci sendikası yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda üniversite senatosu öğrenci temsilcisi olarak görev yaptı.

Sisam Adası kime ait?​

Ege Denizi üzerinde bulunan Sisam (Samos), Güneydoğu Avrupa ülkesi olan Yunanistan’ın önemli bir adasıdır.
Yunanistan’ın yönetim şekli Parlamenter demokrasidir. 300 sandalyeli Yunan Parlamentosu dört yıl için ve genel oyla seçilir. Cumhurbaşkanı, Parlamento tarafından beş yıl için seçilir.
Midway kime ait?
Midway Adası Kuzey Amerika ve Asya’nın yaklaşık olarak tam ortasında ve 180 derecedeki gün değiştirme çizgisininin de 220 kilometre kadar yakınında bulunmaktadır. Atolün toplam yüzölçümü 6,2 kilometrekaredir. Adanın yerli halkı yoktur. Ada, Amerika Birleşik Devletleri toprağı sayılmaktadır.
Çipras kaç yaşında?
47 yaşında (28 Temmuz 1974)Aleksis Çipras / Yaş

Yunanistan başkenti neresidir?​

AtinaYunanistan / Başkenti
Atina (Yunanca: Αθήνα Athína), Yunanistan’ın başkenti ve yaklaşık 4 milyon kişilik nüfusuyla en büyük şehridir.

Sisam adasını kim fethetti?​

Sakız’da daha önceki yıllarda da Müslüman idaresi kurulmuştu. Nitekim 670 yılında Emevîlerce Bizans İmparatorluğu’ndan kısa süreliğine alınan ada, 1089-1091 arasında İzmir ve civarında bir beylik kuran Türk denizcisi Çaka Bey tarafından ele geçirildi.
Samos’un Türkçe’si aslında Sisam Adası ama nedense Sakız Adası’nın aksine, orijinal ismi Samos ile daha çok anılıyor. Samos, Yunanistan’ın Osmanlı’dan aldığı son ada olarak biliniyor.
Yunan kralı kim?
Yunan Bağımsızlık Savaşı’nı yöneten geçici Yunan hükûmetinin üzerine kurulmuş ve 1924 yılında krallık devrilerek yerine ikinci Yunan Cumhuriyeti kurulana dek ayakta kalmıştır….Yunanistan Krallığı
Midway da ne oldu?
İkinci Dünya Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olan Midway Savaşı’nda, Birleşik Devletler donanması Japon İmparatorluk Donanması’nı kesin olarak yenmiş ve bu tarihten sonra Japonların Büyük Okyanus’taki hava üstünlüğü oldukça azalmıştı. 4-7 Haziran 1942 tarihleri arasında yapılan Midway Savaşı’nda; Japon İmparatorluk …

Midway deniz savaşı hangi ülkede?​

Yunanistan Başbakanı Kim Oldu?​

Kiriakos MiçotakisYunanistan / Başbakan
Elláda (yardım·bilgi) Yunanca telaffuz: [eˈlaða]) ya da resmî adıyla Helen Cumhuriyeti (eskiden Hellas, Yunanca: Ελληνική Δημοκρατία Ellinikí Dimokratía, Yunanca telaffuz: [eliniˈki ðimokraˈti.a]), Güneydoğu Avrupa’da bulunan bir ülkedir.
Selanik’in başkenti neresidir?
Selanik veya Selânik (Yunanca: Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Yunanca telaffuz: [θesaloˈnici]), Yunanistan’ın ikinci büyük kenti ve Yunanistan Makedonyası’nın yönetim merkezidir. Belediye Başkanlığını Konstantinos Zervas yürütmektedir.

Geri