AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cinsellik cocuga kac yasinda anlatilmali?

Editör

Yeni Üye

Cinsellik çocuğa kaç yaşında anlatılmalı?​

Cinsel eğitim doğumdan başlayarak ergenlik dönemine kadar olan dönemi kapsar ve bu eğitime başlamak için belirli bir yaş yoktur. Genelde çocukların merakı 3-4 yaşlarındayken başlar. Hareket tarzınızda öncelikle çocuğunuza bu konuyu sade bir dille anlatmanız uygundur.

Çocuk nasıl olur çocuğa nasıl anlatılır?​

Kız çocuklarına pipisi olmadığı değil, pipisi yerine başka bir organa sahip olduğu anlatılmalı. Cinsel organlardan da söz ederken diğer organlardan bahseder gibi rahat bir şekilde bilgilendirme yapılmalı. Halk arasında kullanılan değişik isimler yerine, “vajina” ve “penis” isimleri kullanılmalıdır.

Çocuğa cinsel eğitim ne zaman verilmeli?​

Çocuğa cinsel eğitim ne zaman verilmeli?
Cinsel eğitime başlamak için belli bir yaş bulunmamasına rağmen, anne babalar, çocukları okul öncesi dönemdeyken (3-4 yaş dolaylarında) ilk sorularla karşılaşırlar. Açıklamalar sade bir dille ve bilimsel kaynaklardan yararlanarak yapıldığı takdirde gelecekte karşılaşılabilecek olası zorluklar yaşanmayacaktır.

Erkek çocuk kaç yaşında cinsel ilişkiye girebilir?​

Erkek çocuk kaç yaşında cinsel ilişkiye girebilir?
Psikiyatrist Psikoterapist Yrd.Doç.Dr.Rıdvan Üney, erkeklikte cinselliğin 12-16 yaş arasında başladığını söyledi. Yrd.Doç.Dr.Rıdvan Üney, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Esasen erkekte cinsellik ilginç ama 3-6 yaşlar arası penisi keşfiyle başlar.

Cinsel dürtüler kaç yaşında başlar?​

Cinsel organlar ve hormonlarda meydana gelen değişiklikler sonucunda ergenlerin 12-16 yaş arasında cinsel istek duymaları ve ilk mastürbasyon deneyimlerini yaşamaları normaldir. Kızlar klitorislerini keşfedip sürtünme yoluyla, erkeklerse penislerini okşayarak cinsel haz almaya başlarlar.

Ben nasıl oldum sorusuna nasıl cevap verilir?​

“Anne ben nasıl oldum” sorusu ile karşılaşan ebeveyn, öncelikle bunu sıradan bir soru gibi karşılamalıdır. Verilen cevap yalın ve açık olmalıdır. “Seni leylekler getirdi” diye cevap verilen çocuk, köşeye çekilir ve leyleğin gagasına takılı kundakta olduğunu düşünür.

Cinsellik konusu çocuklara doğru ve sağlıklı bir şekilde anlatılması gereken önemli bir konudur. Cinsel eğitim, çocuğun yaşına uygun, sade ve açık bir dille vermeye özen gösterilmelidir. Çocukların cinsellik konusundaki merakı genellikle 3-4 yaşlarında başlar ve bu dönemde ebeveynlerin doğru rehberlik yapmaları önemlidir.

Çocuğa cinsel organlar ve cinsellik konusunu anlatırken, doğru terimlerin kullanılması ve diğer vücut organlarıyla normal bir şekilde bahsedilmesi gerekmektedir. Örneğin, kız çocuklarına pipisi olmadığı değil, farklı bir organa sahip oldukları anlatılmalı ve "vajina" terimi kullanılmalıdır. Benzer şekilde erkek çocuklara da "penis" terimiyle açıklama yapılmalıdır.

Çocuğa cinsel eğitim vermek için belirli bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte, genellikle okul öncesi dönem (3-4 yaş) çocukların cinsellikle ilgili sorular sormaya başladıkları dönemdir. Bu sorulara doğru ve bilimsel bilgilerle yanıt vermek, çocuğun cinsellik konusunda sağlıklı bir algı oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Erkek çocukların cinsel ilişkiye ne zaman hazır oldukları konusu ise kişisel gelişimleri ve olgunluk düzeylerine bağlıdır. Cinsellik konusunda doğru bilgilendirme ve rehberlik yapmak, çocukların sağlıklı bir cinsel kimlik geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Cinsel dürtülerin başlaması genellikle ergenlik döneminde, yani 12-16 yaş arasında olur. Bu dönemde vücutta hormonlarda ve duygusal değişiklikler meydana gelir ve gençler cinsel istek duymaya başlarlar. Bu dönemde ergenlere cinsellik konusunda doğru bilgilendirme yapmak ve destek olmak önemlidir.

"Ben nasıl oldum?" gibi sorularla karşılaşan ebeveynlerin doğru ve açık bir şekilde cevap vermesi önemlidir. Yanıtların sade, doğru ve çocuğun anlayabileceği bir düzeyde olması önemlidir. Bilimsel gerçeklere dayalı, yalın ve açık cevaplar çocuğun cinsellik konusundaki merakını giderirken sağlıklı bir cinsel kimlik geliştirmesine de yardımcı olacaktır.

Geri