- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.954
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Çinliler ne yer ne içer?
Çinliler et olarak domuz, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri sıkça tüketilirken, sebze ve meyve konusunda birçok ülkeye oranla çok daha fazla çeşit yerler. Un işi ve tatlı yiyecekler birçok Çinli’nin ilgisini çekmezken, Çin’in milli yiyeceği pilavdır.Çin lokantasında ne yenir?
Sadece Noodle ile Akıllara Gelmemesi Gereken Çin Mutfağından 13 Enfes Tarif- Acılı Ekşili Çorba. Adımınızı attığınız her Çin restoranında bu çorbayı bulacağınız kesin bilgidir.
- Sebzeli Dumpling.
- 3. Etli Spring Roll.
- Lahana Salatası
- Kızarmış Pilav.
- 6. Tavuklu Noodle.
- 7. Tatlı Ekşi Soslu Tavuk.
- 8. Biberli Dana Eti.
Çin’de kahvaltıda ne yenir?
Çin’de kahvaltıda ne yenir?Çin makarnası da yaygın bir kahvaltı çeşidi. Uzakdoğu ülkelerinin vazgeçilmezi pirinç, unlu mamullerin yanı sıra lapa olarak da bu kahvaltı sofralarında yerini alıyor. Pirinç lapası, yanında turşu ve baozi gibi hamur işleri de kahvaltıda en çok tüketilen ürünlerden.
Wonton çorbası nedir?
Çin mutfağına özgü bir yemek olan wonton çorbası, sebze ve hamur ile hazırlanır. Çorbanın ana malzemeleri soya sosu, susam ve hamurdur. Uzakdoğu ülkelerinde sık sık tüketilen bu çorba, ince çekilmiş kıyma eti ile zenginleştirilir.Çin kahvaltıda ne yer?
Çinliler yoğurt yer mi?
Çinliler yoğurt yer mi?On beş yıl kadar önce bilmiyordum ama artık biliyorum: Tarih boyunca defalarca kıtlıktan kırılan Çinliler yenebilir hiçbir şeyi israf etmez, süt ürünleri hariç-peynir ve yoğurt yemezler. Batı dünyası bile önceleri kedi-köpek maması yapmak için kullandığı domuz kulakları ve tavuk ayaklarını artık Çin’e satıyor.