- Konu Yazar
Çinko izabe tesisi kimin?
Lineer Metal AŞ tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde Türk-Katar ortaklığıyla kurulan tesis, Türkiye’nin ilk çinko metal külçelerini üretecek. AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, tesiste incelemede bulundu.Çinko Madeni nereden alınır?
Çinko Madeni nereden alınır?Bu madenler genellikle bir arada bulunurlar ve aynı oluşum sürecinden geçerler. Bu madenler Balıkesir, Kayseri, Giresun, Sivas ve Çanakkale’deki rezervlerden yoğun olarak çıkarılır.
Kayseri Çinkur fabrikası sahibi kimdir?
Kayseri Çinkur fabrikası sahibi kimdir?Çinkur’u iflas idaresinden 4.6 trilyon liraya alan İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, çürümeye yüz tutmuş makinaları hurda olarak satacaklarını ve 25 milyon dolarlık yatırımyla mobilya tesisleri kuracaklarını anlattı.
Çinko izabe tesisi nedir?
Lineer Metal AŞ tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde Türk-Katar ortaklığıyla kurulan Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi, Türkiye’nin ilk çinko metal külçelerini üretecek. Tesisle ülke ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayacak. Türkiye şu anda yıllık 250 ile 300 bin ton dolayında çinko ithal ediyor.Lineer şirketi kimin?
Lineer şirketi kimin?Lineer Firmamızı, Fikret Baydarman ve Abdülaziz El Atiyye kardeşlerimizi bu önemli yatırım kararı için tebrik ediyorum.” Erdoğan, Türkiye’nin pek çok yerinde önemli yatırımları olan firmanın sahibi Baydarman’ın memleketi Siirt’e böyle bir yatırım kazandırmasının ayrıca önemli olduğunu söyledi.
Çinko fiyatları ne kadar?
Çinko fiyatları ne kadar?Çinko Metal 1 kg Fiyatı 824,10 TL.
Kayseri çinkom kimin?
(ÖZEL) HABER: RİFAT AÇIKGÖZ – Devlet tarafından özelleştirilen ve iş insanı Saffet Arslan tarafından satın alınıp yeniden üretime başlatılan eski adıyla ÇİN-KUR yeni adıyla ÇİNKOM olan Çinko fabrikası şu günlerde Çinko külçesi üretimine hazırlanıyor.Kayseri Çinkur fabrikası ne üretiyor?
Kayseri Çinkur fabrikası ne üretiyor?TÜRKİYE ARTIK ÇİNKO ÜRETMEYECEK 1996’da Özelleştirilen Çinkur Satıldı! Çinkur, 1968 yılında, karbonatlı maden cevherinin işlenerek metal çinkoya dönüştürülmesi amacıyla Kayseri’nin İncesu ilçesi yakınlarında kurulmuş, 1976’da da üretime geçmiştir.