AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cingene salvari cicegi bakimi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.033
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çingene şalvarı çiçeği bakımı nasıl yapılır?​

Direkt güneş ışığı almayan iyi ışık ya da gölgeli bir yer ister. İlkbahardan sonbahara dek haftada 2 kere, kışın ise haftada 1 kere su verebilirsiniz. Minimum 10 C sıcaklık gerekir.

Çingene şalvarı toprağı nasıl olmalı?​

Toprak: İresine (Çingene Şalvarı), toprak ayırt etmeden her toprak çeşidinde yetişebilir. Fakat kızıl toprak-gübre-torf gibi karışımlarda, daha verimli bir gelişme süreci geçirecektir. Ayrıca şunu da ekleyelim; toprağın sürekli nemli kalması, bitkimiz açısından en iyi gelişimi sağlayacaktır.
Parlak Mustafa çiçek açar mı?​
Bu bitki ılıman iklimlerde kolaylıkla yetiştirilir. Güney Afrika’dan tohum olarak İsveç’te geliştirilerek dünyaya İsveç sarmaşığı olarak satılmıştır. Parlak Mustafa çiçeği, nadir de olsa ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar.

Çingene şalvarı nasıl canlandırılır?​

Çingene şalvarı nasıl canlandırılır?
Çingene şalvarı tepe dalları ile çoğaltılır (bknz tepe çeliği). İlkbahar başında tepe dalları direkt olarak toprağa dikin ve sulayın. Kolayca köklenir ve sonra hızlı bir şekilde büyür. Yazın Çingene şalvarından tepe çeliği yaparsanız sıcakta köklenmesi zorlaşır.

Çingene şalvarı çiçeği güneşi sever mi?​

Çingene şalvarı çiçeği güneşi sever mi?
Soğuğa karşı dayanıklı bir bitki değildir ve direkt güneş ışığından hiç hoşlanmaz. Sıcağı çok sever. Toprak: İresine (Çingene Şalvarı), toprak ayırt etmeden her toprak çeşidinde yetişebilir. Fakat kızıl toprak-gübre-torf gibi karışımlarda, daha verimli bir gelişme süreci geçirecektir.

Parlak Mustafa çiçeği güneşi sever mı?​

Yetiştirme ve bakım. Fazla sıcak memleketlerde yaz aylarında az güneş, normalde çok güneş sever. Koyu gölgede, evlerin ışığı az loş köşelerinde parlak Mustafa çiçeği iyi gelişmez.

Parlak Mustafa çiçeği hangi ortamı sever?​

Parlak Mustafa çiçeği, çok fazla bakım istemediği için çiçek bakımını unutan kişilerin rahatlıkla bakabileceği bir ev bitkisidir. Bu bitki sulak toprakları sever ve ya aylarında dışarda bakılabilir. Kurudukça sulama yapılması gerekir.
Parlak Mustafa çiçeği nasıl çiçek açtırılır?​
Parlak Mustafa çiçeği, parlak yüzeyli koyu yeşil, yaprak kenarları tırtıklı bir bitkidir. Parlak Mustafa çiçeği sarkıcı özelliğe sahiptir. Herhangi bir rafın kenarında bakım sağlayabilirsiniz. İç mekanda bulunduğu yerin ışık ve ısı dengesini çok severse ara ara çiçek açabilir.

Cam Güzeli Bitkisi nasıl sulanır?​

Cam Güzeli Bitkisi nasıl sulanır?
– Cam güzeli çiçeği çok fazla su istemez, toprak kurudukça suyun verilmesi yeterlidir. – Cam güzeli çiçeği soğuktan etkilenen çiçekler arasındadır. Bu sebeple soğuktan korumakta fayda vardır. Özellikle kış aylarında soğuktan korunmalı tedbir alınmalıdır.

Parlak Mustafa çiçeği nasıl bakılır?​

Parlak Mustafa çiçeği nasıl bakılır?
Parlak Mustafa Çiçeği
- Yaz aylarında dışarıda bakılabilir.
- Sulak toprak sever.
- Güneşi sever ve soğuk havalarda canlılığını yitirir.
- Taşınabilir olması nedeni ile yazın dışarı da kışın oda sıcaklığında bulunmalıdır.
- Sulaması toprak kurudukça yapılmalıdır.
- Saksı toprak değişimi 3 senede bir defa yapılır.

Kardeş kanı çiçeği nasıl bakılır?​

Kalanşo çiçeği çok fazla suyu da sevmez. Dolayısıyla kışın çok fazla sulanmamalı, ancak kurumasına da izin verilmemeli, toprağı nemli tutulmalıdır. Düzenli sulanması ve kuruyan çiçeklerin budanması kalanşo çiçeğinin sağlıklı büyümesi açısından çok önemlidir. Kalanşo çiçeği dış etkenlerden çok kolay etkilenebilir.

Cam güzeli çiçeği nasıl canlandırılır?​

Cam Güzeli çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.
 
Çingene şalvarı çiçeği oldukça şık ve ilginç bir bitkidir, doğru bakımı ile uzun süre canlı kalabilir. İşte birkaç ipucu:

1. **Işık ve Sıcaklık:** Çingene şalvarı, direkt güneş ışığı almayan ancak iyi ışık alan veya gölgeli bir ortamı tercih eder. Minimum 10°C sıcaklıkta yetişmesi idealdir.

2. **Sulama:** İlkbahardan sonbahara kadar haftada 2 kez sulanabilir, kışın ise haftada 1 kez sulama yeterli olacaktır. Toprağın sürekli nemli kalması, bitkinin sağlıklı gelişimi için önemlidir.

3. **Toprak:** Çingene şalvarı farklı toprak türlerinde yetişebilse de kızıl toprak, gübre ve torf karışımı gibi besleyici topraklar tercih edilirse daha iyi gelişir.

4. **Çoğaltma:** Çingene şalvarı tepe dalları ile çoğaltılabilir. İlkbaharın başında tepe dallarını toprağa dikerek kolayca köklenmelerini sağlayabilirsiniz.

Çingene şalvarı çiçeği, sıcak havalardan hoşlanırken soğuk havalardan pek haz etmez. Ayrıca direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Doğru bakım ile bu güzel bitkiyi uzun süre canlı tutabilirsiniz. Eğer başka sorularınız varsa bana sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst