- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Çinde YouTube ne zaman yasaklandı?
Çin’de ise vatandaşların pek çok siteye erişimi yasaklamış durumdadır. YouTube da bunların başında yer almaktadır. 17 Ekim 2007 tarihinden beri ülkede YouTube’a erişim yasaktır.Çin YouTube yerine ne kullanıyor?
Çin’de video izlemek isteyenlerde Youtube veya Netflix yerine iQiyi, Tencent Video ve Tiktok kullanıyor.Çin Twitter yasak mı?
Çin’de Twitter, Facebook ve YouTube gibi sosyal medya uygulamalarına erişim yasaklı durumda. Çinli kullanıcılar bunun yerine Weibo, Renren ve Youku gibi yerel platformları kullanıyor.
Çinde hangi sosyal medyalar yasak?
İnternet kullanımına yönelik en katı kısıtlama ve düzenlemeleri uygulayan ülkelerin başında gelen Çin’de Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarına erişim yasak. Katı siber denetim nedeniyle uluslararası sosyal medya platformlarının yerli muadilleri kullanılıyor.
YouTube ne zaman kapandı?
YouTube’a Türkiye’den erişimin engellenmesi, Türkiye kanunlarına dayanılarak Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından ilki 6 Mart 2007’de, ikincisi ise 17 Ocak 2008’de olmak üzere birkaç kez engellenmiştir. Bu engelleme, Türkiye’de ve dünyada çeşitli yankılar uyandırmıştır.Telegram Çinde yasak mı?
400 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan uygulama, Rusya tarafından 2018 yılında yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklanmış, geçen yıl haziran ayında tekrar erişime açılmıştı. Aralarında Pakistan, İran ve Çin’in bulunduğu birçok ülke de Telegram’a yönelik engelleme kararı almıştı.Google Çinde yasak mı?
Çin’de yasaklanan uygulamalar arasında Google, YouTube, WhatsApp, Skype, Facebook, Spotify, Telegram, OneDrive, Twitter, Gmail, Google Play Store, Snapchat, Netflix, Blogger gibi önemli platformlar yer alıyor.
Çin Google kullanıyor mu?
Nüfusunun yaklaşık yarısı (yüzde 57.7) düzeyinde bir internet kullanım penetrasyonuna sahip olan Çin’de, YouTube ve Gmail başta olmak üzere Google servislerinin yanısıra Facebook, Instagram, Twitter gibi popüler sosyal ağların da halen yasaklı olduğunu belirtmekte de fayda var.
Çin’de din yasak mı?
Çin’de, ister İslam, ister Hristiyanlık veya başka bir inanç olsun, devlet tarafından onaylanmış kurumlar dışında ayet okumak, dua etmek, insan kazanmaya çalışmak gibi dini faaliyetlerde bulunmak yasak.TikTok Çinde kullanılıyor mu?
Çin’de alınan yeni karara göre, video uygulaması TikTok’un Çin versiyonu Douyin’e süre kısıtlaması getirildi. Uygulamaya göre, 14 yaş altı çocuklar, Douyin’de yalnızca 40 dakika zaman geçirebilecek. Çocuklar uygulamaya 6.00 ile 22.00 saatleri arasında erişebilecek.Çin’de Facebook neden yasak?
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, hükümet yetkililerinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kaynağı hakkında dezenformasyon yaydığını ileri süren bir raporun ardından ülkede yasaklı olan “sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter’ı kullanmalarının hakları” olduğunu söyledi.
Hong Kong’da WhatsApp yasak mı?
Facebook ve WhatsApp’tan kullanıcı bilgilerini Hong Kong hükümeti ile paylaşmama kararı Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Facebook ve şirketin mesajlaşma servisi WhatsApp, kullanıcı verilerini ‘şimdilik’ Hong Kong makamları ile paylaşmayacağını açıkladı.