AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cinde hangi sosyal medyalar yasak?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çinde hangi sosyal medyalar yasak?​

İnternet kullanımına yönelik en katı kısıtlama ve düzenlemeleri uygulayan ülkelerin başında gelen Çin’de Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi popüler sosyal medya uygulamalarına erişim yasak. Katı siber denetim nedeniyle uluslararası sosyal medya platformlarının yerli muadilleri kullanılıyor.

Çinde WhatsApp var mı?​

Son zamanlarda Çin hükümetinin odağı biraz değişti ve ülke artık WhatsApp mesajlaşma uygulamasını da engelliyor. Şimdiye kadar Facebook’a ait olan Çin’deki tek ürün WhatsApp’tı. Facebook’un kendisi ve Instagram, mevcut sansür kuralları uyarınca yıllardır zaten engelleniyordu.

Google Çinde yasak mı?​

Google Çinde yasak mı?
Üçüncüsü ise bu uygulamaların kullanılabilirliğinin Çinli uygulamalar gibi geniş kapsamlı olmaması. Çin’de Google yasaklı. Serbest kalacağa da benzemiyor.

Telegram Çinde yasak mı?​

Telegram Çinde yasak mı?
400 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan uygulama, Rusya tarafından 2018 yılında yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklanmış, geçen yıl haziran ayında tekrar erişime açılmıştı. Aralarında Pakistan, İran ve Çin’in bulunduğu birçok ülke de Telegram’a yönelik engelleme kararı almıştı.

Çin Twitter yasak mı?​

Facebook ve Twitter gibi Batı merkezli sosyal paylaşım sitelerine Çin’de erişim sağlanamıyor. Erişim sağlamak için bilgisayar, akıllı telefon veya tabletlerde “sanal özel ağ” (VPN) uygulaması gerekiyor.

Turkmenistan Instagram yasak mı?​

Merkezi Asya Sovyetler Birliği’nden ayrılan Asya ülkelerinde internet sansürü oldukça yaygın. Ancak en sıkı kısıtlamalar İran’ın sınır komşusu Türkmenistan ve Özbekistan’da. Türkmenistan’da Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine kesinlikle erişim yasak.

Çin WhatsApp yerine ne kullanıyor?​

Çin WhatsApp yerine ne kullanıyor?
Çin’de Her Şey WeChat ile Mümkün Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki en popüler mesajlaşma programı olan WeChat’in 1 milyardan fazla kullanıcısı vardır.

Çin Google kullanıyor mu?​

Çin Google kullanıyor mu?
Nüfusunun yaklaşık yarısı (yüzde 57.7) düzeyinde bir internet kullanım penetrasyonuna sahip olan Çin’de, YouTube ve Gmail başta olmak üzere Google servislerinin yanısıra Facebook, Instagram, Twitter gibi popüler sosyal ağların da halen yasaklı olduğunu belirtmekte de fayda var.

Çinliler hangi uygulamaları kullanıyor?​

Çin’de en çok kullanılan uygulama WeChat’tir. Çin’de diğer popüler uygulamalar şunlardır: QQ, Weibo, Baidu.

Tik Tok Çinde yasaklandı mı?​

Çin’de alınan yeni karara göre, video uygulaması TikTok’un Çin versiyonu Douyin’e süre kısıtlaması getirildi. Uygulamaya göre, 14 yaş altı çocuklar, Douyin’de yalnızca 40 dakika zaman geçirebilecek. Çocuklar uygulamaya 6.00 ile 22.00 saatleri arasında erişebilecek.

Tik Tok Çinde yasak mı?​

Tik Tok Çinde yasak mı?
İlişkili Haberler. Çin’de alınan yeni karara göre, video uygulaması TikTok’un Çin versiyonu Douyin’e süre kısıtlaması getirildi. Uygulamaya göre, 14 yaş altı çocuklar, Douyin’de yalnızca 40 dakika zaman geçirebilecek. Çocuklar uygulamaya 6.00 ile 22.00 saatleri arasında erişebilecek.

Türkmenistan’da WhatsApp var mı?​

Türkmenistan’da WhatsApp var mı?
– Twitter, Facebook, tüm bloglar, Youtube, Linkedin, Whatsapp yasak. – Tüm şehirde para çekilebilecek 3-4 ATM var. Sadece VISA geçerli, Mastercard yok. – Altyapı projelerinde rekabet yok.

Turkmenistan internet var mı?​

İnternetin herkes için olmadığı bir yer: Türkmenistan Oldukça az kişinin internete erişebildiği ülkede ADSL tarifine göre, en yüksek hız olan 2 Mbps sınırsız internetin aylık bedeli 6821 dolar, sınırsız 64 Kbps tarifenin aylık fiyatı 213 dolar.

Çin Google yerine ne kullanılır?​

Çin Arama Motoru: “Baidu”
 
Çin'de sosyal medya platformlarına yönelik yasaklar oldukça kapsamlı ve sıkıdır. Facebook, Twitter, WhatsApp gibi uluslararası platformlara erişim engellenmiştir. Çin hükümeti, siber denetim amacıyla yerel sosyal medya platformlarını teşvik etmekte ve kullanımını desteklemektedir.

WhatsApp, Çin'de hükümet tarafından engellenmiş ve mevcut durumda erişilemez hale gelmiştir. Facebook'a ait olan WhatsApp, ülkenin diğer yasaklı sosyal medya uygulamaları arasındadır.

Google da Çin'de yasaklı olan platformlardan biridir. Google hizmetlerine erişim sıkı şekilde kontrol altında tutulmakta ve çoğu Google servisi engellenmektedir.

Telegram uygulaması da Çin tarafından engellenen platformlar arasında yer almaktadır. Birçok ülke gibi Çin de Telegram'ı yasaklamıştır ve erişimine izin vermemektedir.

Çin'de Twitter kullanılamamaktadır. Batı merkezli sosyal paylaşım sitelerine erişim için sanal özel ağ (VPN) kullanılması gerekmektedir. Çin hükümeti, sosyal medya platformlarına erişimi sıkı şekilde kontrol etmektedir.

Çin'de en popüler mesajlaşma uygulaması olan WeChat, WhatsApp'ın yerini almış durumdadır. WeChat'in geniş kullanıcı tabanı bulunmakta ve Çin'de sosyal medyada önemli bir yer tutmaktadır.

Çin'de Google hizmetlerinin yanı sıra YouTube, Gmail, Facebook, Instagram, Twitter gibi popüler platformlar da yasaklı durumdadır. Çinli internet kullanıcılarının çoğu yerel platformları tercih etmektedir.

Çinlilerin en çok kullandığı sosyal medya uygulamaları arasında WeChat başı çekmektedir. Bunun yanı sıra QQ, Weibo ve Baidu gibi platformlar da Çinli kullanıcılar arasında popülerdir.

TikTok Çin'de yasaklanmamıştır ancak belirli kısıtlamalar getirilmiştir. Çocukların uygulamayı belirli saatlerde ve belirli sürelerle kullanmaları gerekmektedir.

Türkmenistan'da ise WhatsApp gibi platformlar da yasaklıdır. Sosyal medya ve internet erişiminde kısıtlamalar bulunmaktadır.

Türkmenistan'da internet erişimi oldukça sınırlıdır ve yüksek maliyetlidir. ADSL hizmeti dahi yüksek ücretlerle sunulmaktadır. Kısıtlamalar ve yüksek maliyetler nedeniyle Türkmenistan'da internet erişimi zorlu bir süreç olabilmektedir.

Son olarak, Çin'de Google yerine kullanılan yerel arama motoru "Baidu" oldukça yaygın ve tercih edilir durumdadır. Çinli internet kullanıcıları genellikle yerel platformları tercih etmekte ve bu platformları aktif şekilde kullanmaktadır.
 
Geri
Üst