AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CIN1 tehlikeli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

CIN1 tehlikeli mi?​

CIN1 düşük dereceli kanser lezyonu olarak kabul edilirken, CIN2 ve CIN3 rahim ağzı kanseri riskinin daha yüksek olduğu seviyedir. CIN’in hangi evresinde olursa olsun kansere ne zaman dönüşeceği konusunda net bir kanıya varılamaz. CIN1 seviyesinde olan kanser hücreleri çoğunlukla kendi kendine geriler.
Rahimde yara kansere yol açar mı?
Her rahim ağzı yarası kanser olacak diye bir durum yoktur. Rahim ağzı yaralarında mutlaka smear testi yapılmalı. Test sonucunda hücrelerde değişim varsa daha ileri testler, örneğin kolposkopi ve biyopsi yapılabilir.
CIN 1 kansere dönüşür mü?
CIN’ler kanser değildir ve tespit edildiklerinde gereken müdahalenin yapılması ile kanser önlenebilmektedir. Kanserleşme olasılığı en az olan ve zaman içinde kaybolabilen CIN-1’lerin tespit edildiği olgularda kanser gelişimi için 10 – 14 yıl kadar bir zaman vardır.

CIN1 tedavi edilmezse ne olur?​

CIN1’ler çoğu kez hiçbir tedavi verilmeden normale dönebilmektedir. CIN1’den kanser gelişme risk çok düşüktür. Bu nedenle tedavisi gerekmez. CIN 2 ve 3 bazen kansere dönebilir.
Rahim ağzı yarası tedavi edilmezse ne olur?
Tedavi edilmezse devamlı enfeksiyon üreten bir kaynak olma özelliğini korur. Kadın devamlı olan akıntıdan şikayet eder. Ayrıca enfeksiyon komşuluk yoluyla rahim içine, tüplere , mesaneye yayılabilir.Çok uzun yıllar ihmal edilen yaralardaki hücrelerde kanser hücresine dönüşüm olabilir.
Rahimde yara tehlikeli mi?
Servikal Erozyon (Rahim ağzında yara) Servikal erozyon, servikal eversiyondan yani ektropiyondan ayırtedilmesi gereken bir durumdur. Çünkü ektropion içteki hücrelerin dışarıya doğru göç ederek geliştiği normal bir durumdur. Herhangi bir hastalık değildir ve tedavi edilmesi şart değildir.

CIN 1 kendiliğinden geçer mi?​

Bu yüzden; CIN-1 olguları düzenli PAP smear testi ile takip edilebilir ve ilerleme tespit edilmediği sürece tedavi edilmesine gerek yoktur. Çünkü hiçbir müdahale olmadan CIN-1’lerin çoğu kendiliğinden kaybolur.
CIN 1 nasıl oluşur?
CİN 1: Rahim ağzını örten epitelin 1/3 alt kısmında hücresel anormallikler olmasıdır (hafif displazi). CİN 2: Rahim ağzını örten epitelin 2/3 kısmında hücresel anormallikler olmasıdır (orta derecede displazi). CİN 3: Rahim ağzını örten epitelin tamamında hücresel anormallikler olmasıdır (şiddetli displazi).
Rahim ağzında yara tehlikeli mi?
 
Geri
Üst