AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çin Usulü Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çin Usulü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu ( yoksa 2 diş sarımsak )
Unlu karışım;
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Acı sos;
2 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı acılı mayonez
1.5 yemek kaşığı acılı sos
1 yemek kaşığı bal

Çin Usulü Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklarımızı küp küp doğrayalım bütün malzemeleri karıştıralım eğer vaktiniz varsa 1 gün buzdolabında dinlendirelim.
Un ve nişastayı karıştıralım.
Yumurtaları çırpalım.
Tavukları önce unlu karışıma, sonra yumurtaya en son yine unlu karışıma bulayalım.
Kızgın yağda kızartalım.
Bütün malzemeleri karıştıralım.
Kızartmış tavuk parçalarının her yerini sosa bulayalım.
Servis edeceğiniz zaman çok az susam ekleyelim.
Afiyet olsun

Çin Usulü Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst