- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çin toplama kampı nerede?
Uluslararası bağımsız kuruluşlara göre, Çin yönetimi Doğu Türkistan’da 3 milyon civarında kişiyi bu toplama kamplarında zorla alıkoyuyor.Urumci katliamı nedir?
5 Temmuz 2009 Urumçi Katliamı: Çin’in Doğu Türkistan’da yaşattığı acılar unutulmadı Yakın tarihin gördüğü en büyük katliamlardan birisi 5 Temmuz 2009’da Doğu Türkistan’ın Urumçi kentinde meydana geldi. Farklı kaynaklara göre, binlerce Uygur Türkü Çin yönetimi tarafından katledildi.Uygur kampları ne zaman kuruldu?
Bu kampların gizlice ve yasal sistemin dışında işletildiği, birçok tutuklunun herhangi bir yargılama veya suçlama yapılmadan kamplara alındığı bildirilmiştir….Sincan yeniden eğitim kampları
Urumçi ye nasıl gidilir?
Urumçi’ye Nasıl Gidilir? Urumçi’ye Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Çin aktarmalı uçuşlarla Urumçi’ye ulaşabilirsin.Gulca Katliamı nedir?
Gulca Olayı (Çince: 伊宁事件; pinyin: Yīníng Shìjiàn) veya Gulca Katliamı, Şubat 1997 tarihinde Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne bağlı Gulca kentinde yaşanan protesto gösterileridir.Eğitim Kampı nedir?
Öğrencilerin eğitim ve öğretimlerinin yapıldığı yer.
Urumçi Türk mü?
Urumçi ya da Ürümçi (Uygur Arap yazısı: ئۈرۈمچی; Uygur Latin yazısı: Ürümchi; Basitleştirilmiş Çince: 乌鲁木齐; Geleneksel Çince: 烏魯木齊; pinyin: Wūlǔmùqí), Çin’in kuzeybatısında yer alan, Doğu Türkistan adıyla da bilinen Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin başkentidir.Doğu Türkistan a nasıl gidebilirim?
Fatih bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Doğu türkistan Vakfı adresine toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.- Otobüs: 28T, 46T, 72T, 73, 79E, 93T, 97T.
- Tren: MARMARAY (ATAKÖY – PENDIK), MARMARAY (HALKALI – GEBZE)
- Metro: M1A.