Cin egitim yonunden nasil gelismistir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çin eğitim yönünden nasıl gelişmiştir?​

Çin 1986 yılında zorunlu eğitim kanunu ile zorunlu eğitim uygulamasını başlatmıştır. İlkokula başlama yaşına gelen öğrencilerin okul kayıt oranı, 2017 itibariyle .9’a yükselmiştir. Ülkedeki 2 dönemden oluşan eğitim eylül ayında başlayıp, temmuz ayında biter.

Çinde lise kaç yıl?​

Çin’de Lise Eğitimi Çin Halk Cumhuriyeti’nde zorunlu olmayan lise eğitimi 15 yaşında başlayıp 3 eğitim öğretim yılı sonunda, 17 yaşında sona ermektedir. Lise eğitiminin sonunda öğrenciler bir bitirme sınavına girmektedir.
Çin’de eğitim sistemi nasıl?
Çin eğitim sistemi, 6 yıl ilkokul, 3 yıl orta okul ve 3 yıl lise eğitiminden oluşuyor. Ortaokul sonrası liselere yerleştirme sınavı, lise sonrasında ise adına Çince’de gaokao denilen üniversiteye yerleştirme sınavı bulunuyor. Çin’de okulların hepsinde tam gün eğitim uygulanır.
Çin neden eğitimde iyi?
Çincenin dünyada en çok konuşulan ikinci dil olması, Çin’in ekonomi ve ticari yönden dünyanın merkezi konumunda olması, büyüyen ekonomisi ile yakın tarihlerde ekonomi devi olacak bir ülke olmasından dolayı, yurtdışından binlerce öğrenci üniversite eğitimi ya da dil eğitimi için Çin’i tercih etmektedir.

Isviçre eğitim sistemi nasıl?​

İsviçre’de eğitim sistemi İsviçre Federal Anayasasına göre kantonlara devredilmiştir ve bu yüzden büyük bir çeşitlilik gösterir. Genel olarak üniversite ve yüksek meslek okullarına kadar olan eğitim zorunlu ve ücretsizdir. Ayrıca konfederasyon bazı üniversiteleri finanse eder.

Çin’de eğitim kaç saat?​

* Dersler sabah 07.30’da başlayıp akşam 21.30’a kadar devam ediyor. Dolasıyla günlük eğitim süresi 14 saati buluyor. * Öğrenciler eğitime başlamadan önce ordu tarafından askeri eğitime tabi tutuluyorlar.
Çin eğitim Sistemi kaçıncı sırada?
Eğitim Seviyesi En Yüksek Ülke Sıralaması
Çin’de okul öncesi zorunlu mu?
Çin’deki eğitim kategorileri arasında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve üniversite eğitimi bulunuyor. Zorunlu eğitim gören öğrenciler okul masraflarından muaf tutuluyorlar, öğrenciler yalnızca kitap ve defter masraflarını ödüyorlar.
9 yıllık zorunlu ilköğretim süresi 6 yaşında başlar. İsviçre`de mecburi egitim süresi 9 yıl olup ilkokul ve orta okulların eğitim süresi kantonlara göre değişmektedir. Bazılarında ilkokul 6 yıl iken bazılarında 5 yıl, bazılarında ise 4 yıldır.

Geri