AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cimnastikte puanlama kac uzerinden yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.664
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cimnastikte puanlama kaç üzerinden yapılır?​

E notu 10 puandan başlar ve 0,10 ve katları şeklinde kesintiler uygulanır. Eğer bir harekette hem teknik hem de estetik hatalar varsa E hakemi her durum için ayrı kesinti yapar. 10 puanda çıkarılarak sporcunun E notu hesaplanır. Serinin sonuç notu D ve E notlarının toplamı ile bulunur.

Artistik jimnastikte kaç hakem vardır?​

Her alette finale bir ülkeden en fazla 2 jimnastikçi katılabilir. Seçme yarışmasında alınan puanların finallerde etkisi olmaz. süre hakemleri (ver serileri ve paralel isınma süreleri için), olmak üzere 4 çeşit hakem bulunur.

Cimnastik branşı için hangi özellikler ön plandadır?​

Cimnastik branşı için hangi özellikler ön plandadır?
Jimnastik sporunda esneklik ve dayanıklılık çok önemlidir. Hareketler olarak da zıplama, takla atma, atlama ön plana çıkıyor. Jimnastiğe başlarken fiziki güç, denge ve koordinasyon üzerinde duruluyor. Çocuğunuzun jimnastik sporcusu olmasını istiyorsanız, fiziki durumuna göre 3 yaşından itibaren başlatabilirsiniz.

Jimnastik deyince aklımıza ne gelir?​

Fransızca gymnastique kökenli olan bu spor branşı, dilimize jimnastik ve cimnastik olarak geçmiştir. Vücudu geliştirmek, güçlendirmek, esneklik kazandırmak amacıyla aletli veya aletsiz olarak yapılan tüm egzersizlere jimnastik denir. Jimnastikte önemli olan düzenli hareketler ve hareketlerin birbiriyle uyumudur.

Kartal duruşu nasıl yapılır?​

Kartal duruşu:Bacaklar açık ayakta duruşta,gövde öne bükülerek yere paralel konuma getirilir.Kollar omuz hizasında açık,gergin ve yere paraleldir. Planör Duruşu:Vücut ayak ağırlığı tek bacak üzerindedir. Diğer bacak gergin olarak yukarıya kaldırılır.Kollar omuz hizasında yanlarda açık,gövde ile beraber yere paraleldir.

Yer aletinin ölçüleri nedir?​

Yer aletinin ölçüleri nedir?
Yer hareketleri, kenar uzunlukları 12 x 12 metre ölçülerindeki kare biçimli bir alan üzerinde yapılır. Bu alanın dört tarafı da sınır çizgileriyle işaretlenmiştir. Çoğu zemin, sakatlanmaları önleme amacıyla, belirlenen işaretlerin en az 1 m kadar dışına genişler.

Ferhat Arıcan hangi okul mezunu?​

Ege ÜniversitesiFerhat Arıcan / Eğitim

Cephe duruşu nasıl yapılır?​

Cephe Duruşu:Bacaklar arkaya gergin şekilde uzatılır. Ayak uçları yere dayalıdır. Kollar gergin ve yere dik,vücut tamamıyla gergin ve bir çizgi üzerindedir. Ters Cephe Duruşu:Cephe duruşunun tersidir.

Açık bacak duruşu nedir?​

Açık bacak duruşu nedir?
Bacaklar Açık Ayakta Duruş: Ayaklar omuz genişliğinde açık, kollar yanda gövdeye paralel, baş ve gövde dik olarak yapılan duruştur. Vücut ağırlığı her iki bacakta da eşittir.

Yer hareketlerinde minder ölçüsü nedir?​

Yer hareketleri, kenar uzunlukları 12 x 12 metre ölçülerindeki kare biçimli bir alan üzerinde yapılır.
 
Cimnastikte puanlama kaç üzerinden yapılır sorusunun cevabı oldukça detaylı şekilde açıklanmış. E notu 10 puandan başlayıp, 0,10 ve katları şeklinde kesintiler uygulanarak sporcunun E notu hesaplanıyor. Teknik ve estetik hatalar varsa E hakemi her durum için ayrı kesinti yapabiliyor. Serinin sonuç notu ise D ve E notlarının toplamı ile bulunuyor.

Artistik jimnastikte kaç hakem olduğu sorusu da açıklanmış. Her alette finale en fazla 2 jimnastikçinin katılabileceği belirtiliyor. Toplamda 4 çeşit hakem bulunmakta: süre hakemleri ve serileri değerlendiren hakemler gibi.

Cimnastik branşı için önemli özellikler arasında esneklik, dayanıklılık, zıplama, takla atma, atlamaların öne çıktığı belirtilmiş. Ayrıca fiziki güç, denge ve koordinasyonun da üzerinde durulduğu ifade edilmiş. Yetişkin bir jimnastik sporcusu olmak isteyen bir çocuğun 3 yaşından itibaren bu spora başlayabileceği vurgulanmış.

Jimnastik konusunda detaylı bir açıklama yapılmış. Jimnastik sporunun vücudu geliştirmek, güçlendirmek, esneklik kazandırmak amacıyla aletli veya aletsiz yapılan egzersizler olduğu belirtilmiş. Uyumlu ve düzenli hareketlerin önemine de değinilmiş.

Yer aletinin ölçüleri 12 x 12 metre ölçülerindeki kare biçiminde belirtilmiş. Bu alan sınır çizgileriyle işaretlenmiş ve genellikle sakatlanmaları önlemek için belirlenen işaretlerin en az 1 metre dışına genişletilmektedir.

Ferhat Arıcan'ın Ege Üniversitesi mezunu olduğu bilgisi verilmiş.

Çeşitli duruşların nasıl yapılacağına dair bilgiler de verilmiş. Örnek olarak, kartal duruşu, planör duruşu, cephe duruşu gibi farklı duruşlar açıklanmış.

Bu bilgiler ışığında cimnastik, artistik jimnastik ve yer aleti hareketleri ile ilgili kapsamlı bir genel bilgi edinmiş olduk. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst