AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cimlere basmak faydali mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çimlere basmak faydalı mi?​

İnsan vücudu da, tıpkı elektrikli cihazlar gibi topraklama olmadığında bir ısınma ve dengesizlik hali yaşar” dedi. Bu dengesizliğin giderilmesi için ise sadece 5 dakika çıplak ayakla toprağa ve çimlere basmanın yeterli olduğu önerisinde bulunan Dr.

Çim ne zaman çıkar?​

Çim ekildikten sonra düzenli ve yağmurlama yöntemi ile sulanırsa yaklaşık 7 gün sonra çimlenmeye başlar ve yaklaşık 21 gün sonra ekilen alanın yeşillenerek çimlendiği görülür. Böylece sağlıklı bir çimlenme sağlanmış olur.
Kış aylarında çim biçilir mi?
Kış boyunca kalınlaşmış çimler biraz uzun biçilirse hem makina zorlanmaz, hem de çimler bozulmaz.Daha sonrakilerde normal boyda biçilir. Makinanın girmediği yerler için makas kullanılır. Kenarlarda bozulma varsa düz kenarlı bir kürekle düzeltilir. Kuru havalarda gerekirse sulama yapılır.

Çimlere basmak neden yasak?​

çim köklerinin devamlı dibe basılması gerekir. burda önemli olan yol yapmamak, yani sürekli aynı yere basarsanız o çim ölür, lakin rastgele basarsanız ömrü uzar.

Yeni ekilen çim ne zaman sulanır?​

Çim tohumları ekildikten hemen sonra sulama işlemine başlanmalıdır. Yeni ekimlerde toprağın üst tabakası 2-3 hafta nemli kalmalıdır. Düzenli ve sağlıklı sulama için sabahları erken , akşamları geç saatler seçilmelidir. Güneşin etkili olmadığı saatler sulama için idealdir.
Ilk baharda çime hangi gübre atılır?
Amonyum Nitrat veya yanmış gübre kullanarak çimlerinizin daha gür ve canlı olmasını sağlayabilirsiniz. Amonyum nitrat denilince, akla ilk gelen tarım alanlarıdır.

Sonbaharda çim biçilir mi?​

Sonbahar Mevsiminde Çim Biçme Çim alanda en yoğun işler bu mevsimde yapılır. Kalıcı yabani otlar varsa havalar fazla soğumadan ot ilacı yapılır. Bir kaç hafta sonra çimler tırmıklanarak havalandırılır. Bu alet hem dipte biriken kuru ot tabakasını temizler hem de toprağın bir miktar havalanmasını sağlar.
 
Geri
Üst