AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cime ne gubresi atilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.298
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çime ne gübresi atılır?​

Potasyum sülfat çim alanlarda yaygın kullanılan bir potasyumlu gübredir. Azot kadar olmasada potasyumda topraktan yıkanmaya meyillidir. Yavaş salınımlı polimer kaplı potasyumlu gübrelerde çim alanlarda kullanımaktadır.

En dayanıklı çim hangisi?​

Zoysia japonica’nın farklı iklim şartlarına da dayanaklı bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Gülgün, “Zoysia japonica, soğuğa en dayanıklı sıcak iklim çimi olarak adlandırılıyor.
Çim bitkilerinde kış zararından korunmak için neler yapılmalıdır?​
Çim alanlarında soğuk zararını önlemek için
- Dayanıklı çeşitler kullanılmalı
- Toprak hazırlığı iyi yapılmalı
- Sonbahar ekimlerinde ekim zamanı iyi ayarlanmalı
- Gübrelemeye dikkat edilmeli.
- Sonbahar sulamaları kısıtlı yapılmalıdır.
- Sonbahardaki son biçim yüksekten yapılmalı

Çim Coşturan ne ise yarar?​

Çim Coşturan ne ise yarar?
ÇİM COŞTURAN içerdiği ana besinler,iz besinler ve mineral maddeler ile çim alanların sağlıklı,dayanıklı,uzun ömürlü,koyu renkli,yabancı otlara geçit vermeyen,yosunlaşmaya dayanıklı ve dinamik bir yapıda olmasını sağlar. Topraktaki besin ve mineral maddelerin eksikliklerini giderir.

Çim besini nasıl kullanılır?​

Çim besini nasıl kullanılır?
Yeşil Çim düzenli olarak kullanıldığında çimlerinizin daha canlı ve sağlıklı bir görünüm almasını sağlar. Kullanım Şekli ve Miktarı: Hazırlanacak karışım, bitki gelişim dönemi boyunca (Mart-Eylül) 15 günde bir, yapraklara püskürtülür. Uygulamaları, sabah ve akşam serin saatlerde yapınız.

Yazın çimlere hangi gübre atılır?​

İlkbahar ayında yapılacak olan gübreleme işlemi için tohum ya da rulo şeklinde olan gübrelerin seçilmesi önemlidir. Azot desteğinin fazla olması durumunda, yaz aylarında fosfor, sonbahar ve kış aylarında da fosfat aha önemli olacaktır.

Çim gübresi ne zaman atılır?​

Normalde çimler Mart/Nisan ayından itibaren her dört ila beş haftada bir gübrelenir ve Eylül ayının başında/ortasında kışa hazırlamak için son bir güz gübrelemesi yapılır.
Basma ve çiğnenmeye dayanım çim bitkilerinde hangi koşullarda artar veya azalır?​
Çim türleri arasında basılma ve çiğnenme yönünden farklılıklar vardır. Basılmaya dayanım çevre şartları ve uygulanan kültürel işlemlerle yakından ilgilidir. Biçim yüksekliği arttıkça basılma ve çiğnenmeye dayanıklılık artar. Işık yoğunluğunun azalması halinde çim örtüsündeki bitkilerin basılmaya dayanıklılığı azalır.
 
Potasyum sülfat, çim alanlarında yaygın olarak kullanılan bir potasyumlu gübredir. Azot kadar olmasa da potasyum da topraktan yıkanmaya meyillidir. Yavaş salınımlı polimer kaplı potasyumlu gübreler, çim alanlarında kullanılmaktadır.

En dayanıklı çim türlerinden biri Zoysia japonica'dır. Farklı iklim şartlarına dayanıklı bir yapıya sahip olan Zoysia japonica, soğuğa en dayanıklı sıcak iklim çimi olarak adlandırılmaktadır.

Kış zararından korunmak için çim alanlarında şu önlemler alınmalıdır:
1. Dayanıklı çeşitler kullanılmalı.
2. Toprak hazırlığı iyi yapılmalı.
3. Sonbahar ekimlerinde ekim zamanı iyi ayarlanmalı.
4. Gübrelemeye dikkat edilmelidir.
5. Sonbahardaki sulamalar kısıtlı yapılmalıdır.
6. Sonbahardaki son biçim yüksekten yapılmalıdır.

Çim Coşturan gübre, çim alanların sağlıklı, dayanıklı, uzun ömürlü, koyu renkli, yabancı otlara dayanıklı, yosunlaşmaya dayanıklı ve dinamik bir yapıda olmasını sağlar. Topraktaki eksik besin ve mineral maddelerini giderir.

Çim besini düzenli olarak kullanıldığında çimleriniz daha canlı ve sağlıklı bir görünüm alır. Kullanım şekli ve miktarı genellikle bitki gelişim dönemi boyunca (Mart-Eylül) 15 günde bir yapraklara püskürtülerek uygulanmalıdır. Uygulamalar sabah ve akşam serin saatlerde yapılmalıdır.

Yaz aylarında çimlere uygulanacak gübrelerde azot desteğinin fazla olması durumunda, fosforun önemli olduğu belirtilmektedir. İlkbahar ayında yapılacak gübreleme işlemi için tohum ya da rulo şeklinde olan gübreler tercih edilmelidir.

Çim gübresi genelde Mart/Nisan ayından itibaren her dört ila beş haftada bir uygulanır ve Eylül ayının başında/ortasında kışa hazırlamak için son bir güz gübrelemesi yapılır.

Çim bitkilerinde basma ve çiğnenmeye dayanıklılık, çevre şartları ve uygulanan kültürel işlemlerle yakından ilişkilidir. Biçim yüksekliği arttıkça basma ve çiğnenmeye dayanıklılık artar, ancak ışık yoğunluğunun azalması durumunda dayanıklılık azalabilir.
 
Geri
Üst