Cim suyu nasil elde edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
222.515
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çim suyu nasıl elde edilir?​

Buğday Çim Suyu; buğday çimi bitkisinin genç filizlerinden, filizler yaklaşık 15- 20cm’e ulaştığında, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilir.

Çim suyu ne kadar içilmeli?​

Düzenli olarak içilmesi önerilen buğday çimi suyu miktarı; – Sağlığı korumak amacıyla içildiğinde günde 30 ml (yaklaşık 3 çorba kaşığı), – Tedaviye destek amaçlı içildiğinde ise günde 60-90 ml’dir.
Çimlenmiş buğday nasıl yenir?
Her çimlendirmede mutlaka yeni toprak kullanın. Aksi tavsiye edilmedikçe günde yarım ya da 1 çay bardağı çim suyu içmelisiniz. Çimlerinizi kestikten sonra 7 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Unutmayın, buğday çimi direkt yenen bir bitki değildir, sıvı halde ya da salataya eklenerek tüketilir.

Evde çim suyu nasıl yapılır?​

Çimlenen ve 10-15 cm ulaşan buğdaylar, makas ile kibarca kesildikten sonra blender ya da slow juicer yardımı ile sıkılarak içilebilir. Blenderdan geçirirken çimlerin üzerine bir miktar su ilave edilmelidir.

Buğday çimi suyu neye iyi gelir?​

Buğday çimi suyu, kanı alkalize eder. Ayrıca vücutta enzim aktivitesini arttır. Yani vücudun gerekli işlevlerini kolaylaştırır. Kısace buğday çimi suyu içtiğinizde; su, oksijen, enzimler, protein, fitokimyasallar, klorofil, karotenler, yağ asitleri, demir, çinko, magnezyum ve selenium gibi besin öğelerini alırsınız.
Cim suyu nasil icilir?
Yetiştirilen buğday çimleri kesilerek, uygun makinelerde suyu çıkarılabilir. Buğday çiminde bulunan besin değerinden tam olarak faydalanmak için kesildikten hemen sonra suyunun sıkılması ve elde edilen suyun da bir an önce tüketilmesi önerilir.
Buğday çimi suyu, popüler bir içecektir. Sadece taze olduğunda ve biçilip hemen ardından aç karnına alındığında sağlığa yararlı olduğu düşünülmektedir. Buğday çimi suyu, bulantı dışında iyi tolere edilen bir içecek olarak kabul edilmekte ve ciddi yan etkilere neden olmadığı düşünülmektedir.
Kilo problemi çeken kadınların uzak durduğu un ve ekmeğin temel kaynağı olan buğday, çimlendirilip suyu içildiğinde kilo verdiriyor. İçerdiği yüzde 70 klorofille protein ve yüksek oranda B1, B6, B12, C, E, K vitaminlerini barındıran buğday çimi suyu, antiseptik temizleme özelliği sayesinde doğal detoks sağlıyor.
Buğdayda kardeşlenme nasıl arttırılır?
500 gram-1500 gram arasında borik asit, Tarım Bor, suda eritildikten sonra toprak yüzeyine püskürtülüp toprağa karıştırılarak veya taban gübresi ile birlikte verilebilir. Buğdayın kardeşlenme başlangıcında sahneye çıkan üst gübreleme uygulamaları ise başaklanma ve hatta dane dolum dönemine kadar uygulamada kalabiliyor.

Çim suyu nasıl içilir?​

Kesilen buğday çimleri çoğunlukla suyu çıkarılarak içilir ama salatalara katarak da tüketilebilmektedir. Buğday çimi yetiştirme işlemi topraksız olarak, sulu tarım uygulamaları eşliğinde de gerçekleştirilebilmektedir. Eğer toprak kullanılacaksa, ilaçsız ve temiz olmasına dikkat edilmelidir.
 
Geri
Üst