Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cim Costuran nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çim Coşturan nasıl kullanılır?​

Çim gübresi olarak tercih edilebilen sıvı solucan gübresi 1 kg tohum ekimi için ortalama 300 ml kullanılır. Bu gübre ortalama 2 litre su ile karıştırılarak, tohumlar 15 dakika içinde bekletilmeli ardından ekime geçilmelidir. Diğer yandan toprağa uygulamada da aynı oranlar kullanılır.

Çimde mantar hastalığı neden olur?​

Teşhis: Hastalığa Pythium, Rhizoctonia ve Fusarium cinsi mantarlar neden olur. Sıcak havalarda ekilen çim alanlarda nemin de etkisiyle toprakta var olan mantar, tohumlara ve filizlenen çimlere saldırır. Yüksek sıcaklık, rutubet, göllendirme, fazla gübre ve çok tohum hastalığı tetikler.
Çim kurdu neden olur?
Çim kurtları toprakta çim köklerini yiyerek beslenirler. Diğer hayvanlar onları aramak için çim köklerini kazarlar bu da ikincil bir zarara sebep olur. Çim kurtları veya çim solucanlarının çoğu yumurtalarını çimlerin güneşli bölgelerinde yaz ortalarına koyan Japon böceklerinden gelir.
Çime gübre ne atılır?
Yeni tesis edilecek çim alanlara ekim-dikim öncesi düşük oranda azot ancak yüksek oranda fosfor ve potasyum içeren gübrelerden biri kullanılarak m2 ye 5 gr net azot düşürecek şekilde gübreleme yapılabilir. Verilen bu gübre ekim öncesi toprağın 10-15 cm derinliğine karıştırılmalıdır.

Çimlere üre gübresi ne zaman atılır?​

En doğru zaman, ilkbahar ve sonbahar aylarının bitmesine yakın gübreleme işleminin yapılmasıdır. Bu durumda doğru zaman belirlenmiş olacaktır. Aslında gübrelemede husus, gübrelemeden sonra çimlerin su almama durumunun önüne geçilmesidir.

Kuruyan çim canlanır mı?​

Kuruyan Çim Canlanır Mı? Gerekli tedbirler alınarak doğru çim bakımı ile elbette ki canlanır. İlk olarak toprağa belirli aralıklarla tırmık batırılarak toprağın hava alması sağlanır. Çimlerin sararma nedeni eğer aşırı veya yanlış sulamadan kaynaklamıyorsa sabah ve akşam düzenli olarak yağmurlama yapılmalıdır.
Çim kurdu ile mücadele nasıl yapılır?
Çim kurtları bütün bir alanı birkaç gün içinde öldürebilirler. Çözüm: İlk olarak ölü çimler tırmıkla alınmalı. Daha sonra çim biçilmeli, ardından alan tekrar tırmıklanmalıdır. Çim alan bütünüyle sulandıktan sonra Chlorpyrifos, Acephate, diazinon veya isofenphos içeren bir insektisit ile ilaçlanmalıdır.
Çime mantar ilacı ne zaman atılır?
Özellikle temmuz ve ağustos aylarında sıcakların artması ile koruyucu amaçlı olarak ilaçlama yapın. Çimde mantar olduğunun en temel belirtisi yuvarlak 15-20 cm çaplı sararmalardır. Bu alanlar, ilaçlama yapılmazsa ölürler ve baharda tekrar ara ekim yapmanız gerekir.
Zararlı böcek mücadelesi başlangıcı için en uygun ay Mayıs’tır. Bahçenizde veya civarda çim kurdu var ise, yaz boyunca her ay çim kurdu ilacı kullanın.
Çime şeker gübresi atılır mi?
Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.
Sararan çimlere ne yapmalı?
Sararmanın önüne geçmek için, toprağın besin ve mineral bakımından gübrelenmesi gerekmektedir. Çim gübresi alırken dikkatli seçim yaparak, çimlere uygun gübre aldığınızdan emin olmalısınız. Sararan çimler arada tırmıkla tırmıklanarak hava alması sağlanmalıdır.
 
Geri
Üst