AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cim bitkileri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çim bitkileri nelerdir?​

Çim bitkisi yaklaşık on türü bulunan ve ekonomik ömrü 2–4 yıl olan bir bitkidir. Önemli iki türü bulunmaktadır. Bunlar İngiliz çimi ve İtalyan çimi olarak adlandırılmıştır. İngiliz çimi çok yıllık bir türüdür.
Çim bitkilerinde kaç çeşit dallanma vardır?
Buğdaygillerde 2 tip dallanma görülür. Kın içi dallanmada yeni sürgün yaprak kını içinden sürer ve yumak formu oluşur. Kın dışı dallanmada ise yeni sürgün, yaprak kınını delerek yana doğru gelişir ve rizom yada stolonlu yaşam formları oluşur. Çeşitli dallanma şekilleri sonucunda buğdaygillerde üç sap tipi görülür.
Sıcak iklim çimleri nelerdir?
Sıcak iklim çim bitkilerine ise, bermuda çimi (Cynodon dactylon), uganda çimi (Cynodon transvaalensis), japon çimi (Zoysia japonica), yengeçotu (Stenotaphrum secundatum), kikuyu çimi (Pennisetum clandestinum) ve tuzcul yalancı darı (Paspalum vaginatum) örnek olarak gösterilebilir.

Çim nasıl bir bitkidir?​

Çim, yumak gövde şekli oluşturan bir bitkidir. Çok yıllık çim türleri dik gelişirler ve 90 cm kadar boylanırlar. Yaprakları tüysüz, parlak yeşil renkte ve genç sürgünlerde yaprak ayaları katlanmış durumdadır. Başakçık topluluğu yaklaşık 30 cm uzunluğunda bir başak oluşturur.
Bermuda çimi hangi bitkinin türüdür?
Cynodon, hızlı gelişen çok yıllık bir sıcak iklim bitkisidir. Poaceae buğdaygillerdendir. Türkiye’de köpek dişi ayrığı olarak adlandırılan Bermuda grass çimi Akdeniz iklim kuşağında yaygın olarak kullanılır.
Serin iklim çim bitkileri nelerdir?
Serin İklim Çim Bitkileri
Çim (Lolium), buğdaygiller familyasından tek ya da çok yıllık çimen oluşturan bitki cinsi.

Geri