AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciltteki kucuk kabarciklar nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ciltteki küçük kabarcıklar nasıl geçer?​

Milia genellikle birkaç hafta içinde tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden iyileşirler. Dermatologlar ciltte oluşan bu beyaz kabarcıkların sıkılmamasını önerirler. Cildin ölü derilerden arındırılması, iyi bir güneş kremi kullanımı yetişkinler için tavsiye edilebilir.

Elde çıkan küçük kabarcıklar neden olur?​

Elde çıkan küçük kabarcıklar neden olur?
Ellere yerleşimli ekzema ise toplumda oldukça sık görülen bir deri hastalığıdır. Ellerde kuruluk, kızarıklık, kepeklenme, su dolu kabarcıklar ve sulantı ile karşımıza çıkmaktadır. Deri reaksiyonu geliştirmeye yatkınlık gösteren kişilerin ellerinin çeşitli maddelere maruz kalması sonrasında gelişebilmektedir.

Su toplayan parmak patlatılır mı?​

Ciltte su toplanan yeri gelişi güzel patlatmak doğru değildir. Ama çok dikkatli bir şekilde su toplanan yeri steril olarak patlatılırsa faydası olabilir. Tabiki burada birinci olay enfeksiyon koşullarını ortaya çıkarmamak, ikincisi ağrıyı ortadan gidermek, üçüncüsü ise iyileşme sürecini hızlandırmaktır.

Avuç içinde küçük kabarcıklar neden olur?​

Avuç içinde küçük kabarcıklar neden olur?
Dishidrotik Egzama: Bu tür egzamada, eller veya ayakların cilt altında, özellikle parmakların avuç içi, taban veya yanlarında, kaşıntılı, içi sıvı dolu kabarcıklar gelişir. Bunlarla beraber kırmızı ve büyük lekeler oluşabilir. Zamanla, etkilenen cilt kalınlaşabilir ve çatlayabilir.

El parmak su toplaması neden olur?​

Eğer elinizde su toplaması meydana geldiyse bunun nedenlerinden biri alet kullanımıdır. Çalışma koşullarından dolayı bir araç kullanmak zorundaysanız sürekli aynı işi yaptığınız için elinizde su toplaması meydana gelir. Su toplamasını önlemek için el ve ayakların sık sık yıkanması ve havalandırılması gerekir.

Parmağın su toplamasına ne iyi gelir?​

Parmağın su toplamasına ne iyi gelir?
Batırırken çok yavaş hareket edin ve deriye zarar vermekten kaçının. Şiş bölgedeki suyun akması için gazlı bez kullanın. Suyun tamamen çıktığından emin olduktan sonra doku “çevresini” kolonyayla temizleyin. Patlayan deriyi elinizden ya da ayağınızdan arındırmak için nemlendirici kullanın ve bir gece süre verin.
 
Ciltteki küçük kabarcıklar genellikle birkaç haç içinde kendiliğinden iyileşebilen durumlardır. Dermatologlar genellikle bu tür kabarcıkların sıkılmaması gerektiğini önerirler çünkü bu durum enfeksiyona sebep olabilir. Miliaların tedaviye ihtiyaç duymadan geçebildiği belirtilir. Cildin düzenli olarak ölü derilerden arındırılması ve güneşin zararlı etkilerinden korunması da önerilen önlemler arasındadır.

Elde çıkan küçük kabarcıkların neden olabileceği durumlardan biri elde yerleşimli ekzema olarak karşımıza çıkar. Ellerde kuruluk, kızarıklık, kepeklenme, su dolu kabarcıklar ve sulantı gibi belirtilerle kendini gösterebilen ekzema hastalığının deri reaksiyonuna yatkın olan kişilerde çeşitli maddelere maruz kalma sonucunda gelişebileceği belirtilir.

Su dolu parmak nasıl patlatılmalı sorusuna verilen cevap, su toplanan bölgenin dikkatlice steril bir şekilde patlatılması gerektiğini söyler. Ancak bu işlem sırasında enfeksiyon riskini önlemek, ağrıyı azaltmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için dikkatli olunması gerektiği vurgulanır.

Avuç içinde görülen küçük kabarcıkların ise dishidrotik egzama (dyshidrotic eczema) olarak adlandırılan bir tür egzama olabileceği belirtilir. Bu tür egzamada, eller veya ayakların cilt altında, özellikle parmakların avuç içi, taban veya yanlarında kaşıntılı, sıvı dolu kabarcıkların gelişebildiği ifade edilir.

El parmaklarında su toplamasının nedenlerinden biri alet kullanımı ve belirli iş koşullarından kaynaklandığı belirtilir. Sürekli aynı işi yapan kişilerde su toplaması meydana gelebileceği vurgulanır. Su toplamasını önlemek için el ve ayakların sık sık yıkanması ve havalandırılması önerilir.

Parmakta su toplamasına iyi gelebilecek bir yöntem olarak, şiş bölgedeki suyun nazikçe boşaltılması, gazlı bez kullanılması, azami hijyen şartlarına dikkat edilmesi ve deri bakımının yapılması önerilir. Bu işlemlerin ardından parmak derisinin nemlendirici ile desteklenmesi ve zamana bırakılması tavsiye edilir.
 
Geri
Üst