AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciltteki cilleri ne yok eder?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.839
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ciltteki çilleri ne yok eder?​

Yüzünüzü her gün limon suyuyla silerek çillerin oluşmasını önleyebilirsiniz. Fakat cildiniz kuru ise limon suyunu yarı yarıya sulandırmanız gerekir. Çillerin oluşmasını engellemek için her gün yüzünüzü ekşi süt ile yıkayabilirsiniz. Ardından yüzünüze nemlendirici ya da besleyici kremler uygulamalısınız.

Çilleri yok etmek mümkün mü?​

Çilleri yok etmek mümkün mü?
Dolayısıyla çillerin giderilmesinde lazer son derece başarılı bir uygulamadır. Eğer çillerin yok edilmesinde yüzde yüz sonuç alınmak isteniyorsa lazer çil tedavisi yapılmalıdır. Bunun dışında kalan tedavi metotlarıyla çillerin renkleri hafifletilebilir. Ancak; çillerin tamamen yok olması pek mümkün olmaz.

Vücut çilleri nasıl geçer?​

Çillerin tedavisinde güneşten korunma, azelaik asit, hidrokinon, tretinoin, glikolik asit, C vitamini içeren krem ve solüsyonlar kullanılabilir. Hastane ortamında kimyasal soyma, kriyoterapi ve lazer tedavileri uygulanabilir.

Çil neden çıkar?​

Çil neden çıkar?
Çiller birçok insanda görülen bir cilt sorunudur. Güneşe maruz kaldıktan sonra daha koyu ve daha belirgin hale gelebilir ve kış aylarında hafifleyebilirler. Çiller, melanin adı verilen koyu pigment miktarındaki artış ve melanosit adı verilen pigment üreten hücrelerin toplam sayısındaki artıştan kaynaklanır.
Doğuştan gelen çiller geçer mi?​
Doğuştan olan çiller genellikle ileri ki yaşlarda kendiliğinden yok olma eğiliminde olan çillerdir. Zamanla yok olma eğiliminde olan bu çiller tedavi gerektirmez. Çil tedavisi aslında kişinin kendisi ile barışık olmaması ve çevreden gelen tepkiler ile çillerinden kurtulmak istemesi sebebiyle yapılmaktadır.

Yüzdeki çiller kendiliğinden geçer mi?​

Yüzdeki çiller kendiliğinden geçer mi?
Çocukluk döneminde çıkan çiller, ilk olarak 2 ila 3 yaşından itibaren gözle görünmeye başlar. Çocuklarda görülen efelit tipi küçük çiller genellikle tedaviye ihtiyaç kalmadan ergenlik döneminden sonra kaybolur. Erişkinlikte ortaya çıkan çiller ise kendiliğinden kaybolmaz.

Sırt çilleri nasıl geçer?​

Kullanım için bir yemek kaşığı karbonat ile suyu karıştırın, içine biraz deniz tuzu ekleyin ve lekelerin olduğu bölgeye karışımı sürün. Yarım saat beklettikten sonra cildinizi durulayabilirsiniz. Bu yöntemi sık sık tekrar ederek sırttaki lekelerden kurtulabilirsiniz.

Yüzdeki çiller nasıl oluşur?​

Yüzdeki çiller nasıl oluşur?
Çiller ciltte görünen küçük, zararsız izlerdir. Genetik ve güneşe maruz kalma çillerin başlıca nedenleridir. Çiller, melanin adı verilen koyu pigment miktarındaki bir artış ve melanosit adı verilen toplam pigment üreten hücre sayısındaki artıştan kaynaklanmaktadır.

Çil oluşumu nasıl engellenir?​

“Çillerden korunmak için yaz aylarında sabah-akşam, kış aylarında ise günde bir kez hem yağda hem suda çözünen 50 faktör krem kullanmak gerekir. Hidrokinon kojik asit içeren kremler kullanılabilir; bu ürünler 6-9 ay boyunca uygulanmalıdır.
 
Çiller, ciltte genetik faktörler ve güneşe maruz kalma sonucunda ortaya çıkan zararsız izlerdir. Genellikle güneşe maruz kalma sonrasında daha belirgin hale gelen çiller, melanin pigmentindeki artış ve melanosit adı verilen hücrelerin pigment üretimindeki artış nedeniyle oluşur.

Çiller oluşumunu engellemek ve var olan çilleri hafifletmek için birkaç yöntem vardır. Güneşten korunmak önemlidir, bu nedenle yaz aylarında yüksek SPF içerikli güneş koruyucuları kullanmak çiller oluşumunu azaltabilir. Ayrıca çilleri hafifletmek için azelaik asit, hidrokinon, tretinoin, glikolik asit, C vitamini içeren kremler ve solüsyonlar kullanılabilir. Kimyasal soyma, kriyoterapi ve lazer tedavileri de çillerin görünümünü azaltmada yardımcı olabilir.

Doğuştan gelen çiller genellikle zamanla kendiliğinden kaybolma eğilimindedir ve tedavi gerektirmez. Çocukluk döneminde çıkan çiller genellikle ergenlik döneminde kendiliğinden kaybolabilirken, erişkinlik döneminde oluşan çiller genellikle kalıcı olabilir.

Çillerin yok edilmesi için en etkili yöntemlerden biri lazer tedavisidir. Lazer tedavisi çillerin rengini açabilir ve görünümünü azaltabilir, ancak çillerin tamamen yok olması mümkün olmayabilir. In her durumda, uygun tedavi yöntemlerini ve cilt bakım rutinlerini dermatologunuza danışarak belirlemek önemlidir.
 
Geri
Üst