AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ciltte renk degisikligi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ciltte renk değişikliği neden olur?​

Vücudun herhangi bir yerinde renk değişikliği olması, ya da diğer bir adıyla ala, tıptaki adıyla vitiligo cilde rengini veren melanosit hücrelerinin farklı sebeplerden ötürü hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması sonucu ortaya çıkan bir deri hastalığıdır.
Yüzdeki renk farklılıkları neden olur?
Cilt tonu eşitsizliğinin nedenleri güneş ışığına fazla maruz kalmak, stres, ergenlik döneminde kontrol altına alınamayan akneler, cilde uyumlu olmayan yanlış bakımın uygulanması, menopoz, hormonsal dengesizlikler veya yaşlanma olabilir.
Cilt rengi nasıl dengelenir?
Cilt tonunu eşitleyen doğal maskeler şunlardır:
- Limon suyu maskesi. – Limon cildi beyazlatıcı özellikler gösterir.
- Gül suyu maskesi. Gül suyu, cilt tonunu dengelemede son derece etkilidir.
- Yoğurt maskesi.
- Patates maskesi.
- Meyve maskeleri.
- Muz ve bal maskesi.
- Aloe vera maskesi.
- Elma sirkesi maskesi.

Pigmentasyon bozukluğu ne demek?​

Bazen cilt rengini veren pigmentlerde sorunlar oluşabilir ve cildin bir bölgesi çok fazla melanin üreterek rengini koyulaştırır. Bunun tersi durumlarda da cildin bir bölümünde hiç melanin üretilmeyince cilt beyazlaşır. Buna ciltte pigmentasyon bozukluğu denir.
Ten rengi nasıl eşitlenir?
Peelingle birlikte cilt tonu eşitleyici maske kullanımıyla, daha etkili sonuçlara ulaşabilirsin. Limon özü ve kil içeren maskeler, cildin arınması ve renk düzensizliklerinin eşitlenmesi için etkili çözüm sunuyor. Özellikle limon, içerdiği meyve asitleri ve C vitamini sayesinde cilt tonu eşitlemek için birebir.
Ten rengi neden beyazlar?
Vitiligo Neden Olur? Vitiligo, pigment üreten hücreler olan melanositler cilde, saçlara ve gözlere renk veren pigment olan melanin üretimini durduğunda veya bu hücreler öldüğünde ortaya çıkar. Cildin bu durumdan muzdarip olan bölümlerinde açık renkli ya da beyaz lekeler görülmeye başlar.
 
Geri
Üst