- Konu Yazar
Ciltte beyaz nokta neden olur?
Cildin yüzeyinde milimetrik, beyaz kabarıklık olarak bulunur. Beyaz noktalar serttir, dışarı ile bağlantısı kapalıdır ve sıkıldığında siyah nokta gibi çıkarılamaz. Tüm akne formlarında olduğu gibi gözenekler; yağ, ölü deri hücreleri ve bakterilerle tıkandığında beyaz noktalar oluşur.Beyaz Ben olur mu?
Beyaz Ben olur mu?Benlerin rengine ve şekli önemlidir Bazı benlerin etrafı beyaz bir halka ile kaplıdır. Bu tip benler çocuklukta ve ergenlik döneminde görülmektedir. Herhangi bir zararları yoktur ve zamanla ortadaki ben ve beyaz halka ortadan kalkmaktadır. Bazen renk değişikliği “melanom” denilen cilt kanserinde de görülebilir.
Vitiligo nasıl teşhis edilir?
Vitiligo nasıl teşhis edilir?Vitiligo tanısı, muayenede beyaz lekeler görüldükten sonra wood ışığı ile beyaz leke ve normal görünen deri alanlarının incelenmesi ile konulabilir. Vitiligoda, wood ışığı muayenesi ile beyaz lekelerin belirginliğinin artar, hatta normal görünen deride de wood ışığı ile beyaz lekeler ortaya çıkabilir.
Yüzde oluşan beyaz noktalar nasıl geçer?
Milia genellikle birkaç hafta içinde tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden iyileşirler. Dermatologlar ciltte oluşan bu beyaz kabarcıkların sıkılmamasını önerirler. Cildin ölü derilerden arındırılması, iyi bir güneş kremi kullanımı yetişkinler için tavsiye edilebilir.Benler ne renk olur?
Benler ne renk olur?Benler, genellikle kahverengi olmakla birlikte bazen açık kahve, siyah, kırmızı, pembe, mavi, deri renginde veya renksiz de olabilirler. Şekil olarak yuvarlak, yüzeyi düz veya hafif kabarıktır, görüntüsü hızlı değişmez, genellikle aynı kalır.
Vitiligo hastalığının sebebi nedir?
Vitiligo hastalığının sebebi nedir?İnsan vücudunda melanosit adı verilen hücreler, cildin kendine has rengini veren pigmentlerin üretiminden sorumludur. Bu hücrelerin herhangi bir nedenle zarar görmesi, pigment üretimini olumsuz yönde etkileyerek vitiligo hastalığına neden olur.