AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cilt Rutini nasil olmali?

Editör

Yeni Üye

Cilt Rutini nasil olmali?​

CİLT BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALI?
- 1) Temizleme işlemine, sabah cilt tipinize uygun yumuşak bir temizleyici ile başlayın.
- 2) Cildi tonikle silmek, temizleme işleminin ikinci adımıdır.
- 3) Özel bir ürün kullanıyorsanız, sıra ona geldi.
- 4) Serum kullanıyorsanız onunla devam edin.

Hangi tonik iyi?​

Öneriler: En İyi 8 Cilt Toniği
- L’Oréal Paris Revitalift Filler Dolgunlaştırıcı Tonik.
- La Roche-Posay Effaclar Tonik.
- 3. L’Oréal Paris Değerli Çiçekler Tonik.
- Vichy Pureté Thermale Tazeleyici Tonik.
- Lancôme Tonique Confort.
- Garnier Saf ve Temiz Tonik.
- 7. Kiehl’s Calendula Herbal-Extract Alcohol-Free Toner.
Cilt temizliği aşamaları nasıl olmalı?​
6 Adımda Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?
- Yüzünüzü Yıkayın. Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yüz temizliğidir.
- Buhar Uygulayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra cilt gözenekleri açılır.
- 3. Peeling Uygulayın. Cilt temizliğinin en önemli bölümünü peeling oluşturur.
- Maske Yapın.
- Tonik Uygulayın.
- Nemlendirin.

Tonik alırken nelere dikkat edilmeli?​

Tonik alırken nelere dikkat edilmeli?
Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz alacağınız toniğin içerisinde yağ bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Yağlı cilt, akneye, sivilceye de meyilli bir cilttir. Bu sebeple toniğin bu durumu en aza indirecek bir ürün olması gerekir.

Tonik hangi ciltlerde kullanılır?​

Tonik hangi ciltlerde kullanılır?
Kuru cilt: Kuru ciltlerde gözenekler kapalı yağ salgılama oranı azdır. Bu yüzden alkolsüz tonikler kullanılmalıdır. Yağlı cilt: bu tip ciltlerde gözenekler açık ve yağ salgılanması çok fazladır. Bu yüzden alkollü tonikler kullanılabilir. yağlı ciltlerde akne sorunu daha yaygındır.

Cilt bakımı sıralaması nasıl olur?​

Cilt Bakım Ürünlerini Uygulama Sırası
- Adım: Temizleyici (Gündüz ve Gece)
- Adım: Maske (Haftada 1 veya 2 defa, Gece)
- 3. Adım: Tonik (Gündüz ve/veya Gece)
- Adım: Göz Kremi (Gündüz ve Gece)
- Adım: Serum (Gündüz ve/veya Gece)
- Adım: Lokal Bakım (Gece)
- 7. Adım: Nemlendirici Krem (Gündüz ve Gece)

Cilt bakımı oldukça önemlidir ve düzenli bir cilt bakım rutini cildin sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olabilir. İşte cilt bakım rutininin nasıl olması gerektiği hakkında bazı ipuçları:

1) Temizleme işlemine, sabah cilt tipinize uygun yumuşak bir temizleyici ile başlayın.
2) Cildi tonikle silmek, temizleme işleminin ikinci adımıdır.
3) Özel bir ürün kullanıyorsanız, sıra ona gelir.
4) Serum kullanıyorsanız onunla devam edin.

Tonik seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır: Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz, toniğin içinde yağ bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Yağlı ciltler genellikle akneye yatkındır, bu yüzden bu durumu en aza indirecek bir tonik seçmelisiniz.

Toniklerin farklı cilt tiplerinde kullanımı da farklılık gösterir. Kuru ciltler için alkolsüz tonikler tercih edilmelidir, çünkü bu cilt tipinde gözenekler kapalı olduğu için yağ salgılama oranı azdır. Yağlı ciltlerde ise alkollü tonikler kullanılabilir, çünkü bu cilt tipinde gözenekler açıktır ve yağ salgılanması fazladır.

Cilt temizliği adımları şu şekilde olmalıdır: Yüz yıkama, buhar uygulama, peeling uygulama, maske yapma, tonik uygulama ve nemlendirme.

Son olarak, cilt bakım ürünlerini uygulama sırası da önemlidir. Bu sıraya göre, temizleyici, maske, tonik, göz kremi, serum, lokal bakım ve nemlendirici krem sırasıyla uygulanmalıdır. Bu adımlara dikkat ederek düzenli bir cilt bakım rutini oluşturabilir ve cildinizi sağlıklı tutabilirsiniz.

Geri