AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cilingir ustasi ne yapar?

Editör

Yeni Üye

Çilingir ustası ne yapar?​

Çilingir, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, işlemeyen kilitleri açma, kilide ve anahtarın numunesine göre yeni anahtarlar yapma, kilit montajı, bakım ve onarım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Çilingir ve Anahtarcı nedir?​

Anahtarcı (Çilingir), işlemeyen kapı, kasa, oto, masa ve dolap gibi eşyaların kilitlerini açma, kilide ve anahtar numunesine göre anahtar, kilit montajı, kilit bakım ve onarım işlerini yapan kişidir.

Anahtar ne iş yapar?​

Anahtar ne iş yapar?
Anahtar ya da şalter, elektrik devrelerindeki akımı kesmeye ya da akımın bir iletkenden başka bir iletkene yön değiştirmesini sağlayan devre elemanıdır.

Çilingir hizmetleri nelerdir?​

Çilingir hizmetleri nelerdir?
Günümüzde çilingirlerin ve Foça Çilingir olarak bizlerin verdiği hizmetler nelerdir?
- Yüksek güvenlikli otomobil kapısı açmak.
- Evlerde anahtarları kaybolan, kırılan veya kilidi bozulan çelik kasaları açmak.
- Yine anahtarı kaybolmuş, kilitli kalmış kapıları açmak.
- Kilitlerin montajını yapmak.
- Şifreli çelik kasa açmak.

Anahtar Çeşitleri Nelerdir?​

Alyan Anahtarlar (8)

Lambaya anahtar nasıl bağlanır?​

Ampulün duyundan gelen mavi kabloyu anahtarın 1 numaralı kontağına bağladıktan sonra ampulün diğer duyundan gelen kabloyu anahtarın 2 numaralı kontağına vidalayın. Son adım olarak devreyi korumak için topraklama kablosunu kontaklara vidalayın ve anahtar bağlama işlemini sonlandırın.

Çilingirlik belgesi nasıl alınır?​

Çilingirlik belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Çilingir kapı açma parası ne kadar?​

Çilingir kapı açma parası ne kadar?
2021 Çilingir Fiyatları
Hizmet | 10:00 / 17:00 (Mesai) | 22:00 / 10:00 (Gece)
Çelik Çekili Kapı Açma Ücreti | 70 TL – 90 TL | 120 TL – 160 TL
Kilitli Kapı Açma Ücreti | 90 TL – 110 TL | 130 TL – 160 TL
Kilit Değişimi Ücreti | 50 TL + Kilit Ücreti | 100 TL + Kilit Ücreti
Kasa Açma Ücreti | 150 TL – 250 TL | 250 TL – 400 TL

Kaç çeşit anahtar vardır?​

İngiliz anahtarı, papağan, petek, ruble, buji, cırcır, alyan, bijon, kurbağacık, manyetik anahtar gibi birçok çeşidi bulunur.

Kombine anahtar ne demek?​

Kombine anahtar takımları, bir açık ağızlı (çatal) anahtar ve bir de yıldız anahtarın birleşiminden oluşmuştur. Anahtar uzunluğu, ağız büyüklüğüne göre değişir. Kombine anahtar takımları, somun ve cıvata söküp takmak için kullanılır.

Çift elektrik anahtarı nasıl bağlanır?​

Çift elektrik anahtarı nasıl bağlanır?
Çift Kutuplu Elektrik Anahtar Nasıl Bağlanır?
- Nötr kablo hattından bir klemens yardımıyla kablo çekin ve anahtarın L2 kontağına vidalayın.
- Faz hattından çekeceğiniz bir kabloyu da anahtarın L1 kontağına vidalayın.

Çilingir ustası, genellikle kilitli kapıları açma, kilit değişimi, anahtar yapımı, kasa açma gibi işlemleri gerçekleştiren uzman kişidir. Çilingirlerin yaptığı hizmetler arasında evde kapılarının kilidini açmak isteyen kişilere yardımcı olmak, kaybolan anahtarlar için yedek anahtar yapmak, kilitli kalan dosyaları açmak, şifreli çelik kasaları açmak gibi işlemler bulunmaktadır. Çilingirler aynı zamanda kilit montajı, bakım ve onarım işlemleri de yapabilmektedirler.

Anahtarlar ise genellikle kilitleri açmak ya da elektrik devrelerinde akımı kontrol etmek amacıyla kullanılan araçlardır. Anahtarlar birçok çeşide sahiptir ve farklı işlevlere hizmet edebilirler. Örneğin, alyan anahtarlar, buji anahtarlar, manyetik anahtarlar gibi farklı tiplerde anahtarlar bulunmaktadır.

Çilingirlik belgesi alabilmek için ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırmak gerekmektedir. Bunun için Kalfalık Belgesine sahip olmak ve 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Başarılı olanlar ustalık belgesi alabilirler.

Çilingir hizmetlerinin fiyatları genellikle hizmetin türüne ve saatine göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin, çelik çekili kapı açma ücreti, kilitli kapı açma ücreti, kilit değişimi ücreti ve kasa açma ücreti gibi farklı hizmetler için belirli fiyat aralıkları bulunmaktadır.

Anahtar çeşitleri arasında İngiliz anahtarı, papağan, petek, ruble, buji, cırcır, alyan, bijon, kurbağacık ve manyetik anahtar gibi birçok çeşit bulunmaktadır. Her bir anahtarın farklı bir kullanım amacı ve özelliği vardır.

Son olarak, çift elektrik anahtarı bağlantısı için nötr kablo hattından bir klemens yardımıyla kablo çekilerek anahtarın L2 kontağına vidalanır. Faz hattından çekilen bir kabloyu da anahtarın L1 kontağına vidalayarak çift elektrik anahtarı bağlantısı sağlanmış olur.

Geri