SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çilekli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 kahve fincanı un (kontrollü az az ek ediyoruz)
Islatmak için;
1 buçuk su bardağı soğuk süt
Kreması için:
İki poşet toz krem şanti (1 su bardağı süt ile çırpılacak)
Yarım paket Dr. Oetker vanilyalı puding (üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar süt)
Üzeri için;
Çilek
İsteğe nazaran çikolata parçacıkları
Kakaolu bisküvi vs.
Çilekli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iki poşet krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpıp dolaba atıyoruz.
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz akabinde öteki materyalleri ekleyip karıştırıyoruz, unu yavaş yavaş ek edip birebir istikamete gerçek yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Ardından varsa yağlanmış kare borcama döküp 170 derece ısıtılmış fanlı fırında pişiriyoruz. Çıkınca soğuk sütü sıcak kekin üzerine gezdiriyoruz.
Bu sırada pudingimizi pişirip soğuyunca krem şantiyi ekliyoruz ve dolapta bir müddet daha dinlendiriyoruz.
Kekimiz de düzgünce soğuyunca kare borcamda değilse kare biçiminde kenarını kesiyoruz.
Kareyi de dört eşit modüle bölüp iki modülünü teğet olacak biçimde yuvarlak kesiyoruz.
Yuvarlakları da ikiye böldüğümüzde 4 adet yarım daire formumuz ve iki adet kare halimiz oluşuyor.
Yarım daireleri bir karenin etrafına koyunca kalp hali ortaya çıkıyor
Arasına krema ve çilekleri koyup kalan iki yarım daire ve kare ile ikinci katını çıkıyoruz dinlediğimiz üzere süsleyip dolapta dinlendiriyoruz (2-3 saat en az).
Üzerine ister hazır aldığınız ister yarım paket olarak pişirdiğimiz soğumuş çikolata sosu ile süslüyoruz. Ben kakao sosu için yarım paket sos hazırladım içine de altını kapatınca kalıp çikolata kırıp karıştırdım lakin dilediğiniz sosu kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.
Çilekli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için:
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Bir paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 kahve fincanı un (kontrollü az az ek ediyoruz)
Islatmak için;
1 buçuk su bardağı soğuk süt
Kreması için:
İki poşet toz krem şanti (1 su bardağı süt ile çırpılacak)
Yarım paket Dr. Oetker vanilyalı puding (üzerinde yazan ölçünün yarısı kadar süt)
Üzeri için;
Çilek
İsteğe nazaran çikolata parçacıkları
Kakaolu bisküvi vs.
Çilekli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iki poşet krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpıp dolaba atıyoruz.
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz akabinde öteki materyalleri ekleyip karıştırıyoruz, unu yavaş yavaş ek edip birebir istikamete gerçek yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Ardından varsa yağlanmış kare borcama döküp 170 derece ısıtılmış fanlı fırında pişiriyoruz. Çıkınca soğuk sütü sıcak kekin üzerine gezdiriyoruz.
Bu sırada pudingimizi pişirip soğuyunca krem şantiyi ekliyoruz ve dolapta bir müddet daha dinlendiriyoruz.
Kekimiz de düzgünce soğuyunca kare borcamda değilse kare biçiminde kenarını kesiyoruz.
Kareyi de dört eşit modüle bölüp iki modülünü teğet olacak biçimde yuvarlak kesiyoruz.
Yuvarlakları da ikiye böldüğümüzde 4 adet yarım daire formumuz ve iki adet kare halimiz oluşuyor.
Yarım daireleri bir karenin etrafına koyunca kalp hali ortaya çıkıyor
Arasına krema ve çilekleri koyup kalan iki yarım daire ve kare ile ikinci katını çıkıyoruz dinlediğimiz üzere süsleyip dolapta dinlendiriyoruz (2-3 saat en az).
Üzerine ister hazır aldığınız ister yarım paket olarak pişirdiğimiz soğumuş çikolata sosu ile süslüyoruz. Ben kakao sosu için yarım paket sos hazırladım içine de altını kapatınca kalıp çikolata kırıp karıştırdım lakin dilediğiniz sosu kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.
Çilekli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı