Çilekli Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 paket pandispanya keki
İç gereçleri için;
1 paket krema
1,5 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gram beyaz çikolata
1 kase çilek
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1,5 su bardağı süt
Süslemek için;
1 çay bardağı damla çikolata
Renkli şekerler
1 kase çilek

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyanın alt katmanını sütle ıslatın. Keki içi için birinci süt, un, şeker, vanilyayı tencereye alalım karıştıralım yoğunlaşmaya yakın kremasını ekleyip, çırpalım.
Daha sonra ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım sonra alt katmanına kremanın hepsini padispanyaya ekleyelim.
Üst pandispanyasını orta kısmını yuvarlak biçimde keselim orta kısmını çıkaralım. Çıkardığımız parçayı toz haline getirelim.
Çileklerimizi küp küp doğrayıp kremamızın üzerine serpelim. Halka kısmını kremamızın üzerine yerleştirelim geri kalan çileklerimizi orta kısmına çokça koyalım.
Sütle kremşantimizi hazırlayalım. Buzdolabına yarım saat bekletelim.
Daha sonra kremşantimizi birinci pastanızı yanlarına sonra üst kısmına spatula yardımıyla yayarak sürelim, çileklerimizi ortasından keserek yanlarına süsleyelim.
Üzerine kekin ortasından kestiğimiz toz haline getirdiğimiz keki ortasına çokça serpelim. Yanlarına serpiştirelim. Süslü şekerlerle süsleyin damla çikolata serpin. Afiyet olsun.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst