Çilekli Kuplar Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 paket krema
1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
1 su bardağı 200ml şeker
1 paket vanilya
Çilek sos için;
1 kase çilek
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı şu
Yarım çay bardağı şeker
Alt taban için;
2 paket burçak bisküvi
Çilekli Kuplar Tanımı Yapılışı
Öncelikle burçak bisküvileri rondadan geçirip sunum yapacağınız kuplara alın.
Daha sonra muhallebisine geçelim; tenceremize muhallebi materyalleri alıp (vanilya hariç)karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alıp vanilya ve bir paket krema ekleyip karıştıralım.
Kuplara eşit olarak paylaştıralım.
Üst çilekli sos için küçük bir sos tavasına çilekleri koyalım bir bardakta nişasta ve suyu homojen olarak karıştırıp çileklerin üstüne dökelim .
Şekeri ilave edip karıştırarak puding kıvamına gelene kadar pişirelim.
Daha sonra blenderden geçirelim.
Kuplara paylaştırıp dolapta dinlenmeye alalım 3-4 saat dinlendikten sonra sunuma hazırdır. Afiyet olsun.
1 litre süt
1 paket krema
1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
1 su bardağı 200ml şeker
1 paket vanilya
Çilek sos için;
1 kase çilek
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı şu
Yarım çay bardağı şeker
Alt taban için;
2 paket burçak bisküvi
Çilekli Kuplar Tanımı Yapılışı
Öncelikle burçak bisküvileri rondadan geçirip sunum yapacağınız kuplara alın.
Daha sonra muhallebisine geçelim; tenceremize muhallebi materyalleri alıp (vanilya hariç)karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alıp vanilya ve bir paket krema ekleyip karıştıralım.
Kuplara eşit olarak paylaştıralım.
Üst çilekli sos için küçük bir sos tavasına çilekleri koyalım bir bardakta nişasta ve suyu homojen olarak karıştırıp çileklerin üstüne dökelim .
Şekeri ilave edip karıştırarak puding kıvamına gelene kadar pişirelim.
Daha sonra blenderden geçirelim.
Kuplara paylaştırıp dolapta dinlenmeye alalım 3-4 saat dinlendikten sonra sunuma hazırdır. Afiyet olsun.