Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çilek Sirkesi Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çileklerimizin çürüksüz, saplarının da sararmamış, çürümemiş saplar olmasına özen gösterelim. Çilekleri güzelce yıkamak ilk aşamamız.

Dilerseniz çilekleri sirkeli bir suda bekletip birkaç defa yıkayarak iyice içindeki varsa toz ve kirden arındırabilirsiniz. Ardından sıra geldi saplarını ayıklamaya.

Çileklerinizin saplarını güzelce ayıklayıp ayrı bir kabın içerisine koyun.

1 orta boy şişe için yaklaşık 500 gram çileğin sapları yeterli olacaktır.

Daha fazla sirke elde etmek isterseniz daha fazla sap kullanabilirsiniz.

Diğer malzememiz ise beyaz üzüm sirkesi.

500 gram çilek sapı için 2 su bardağı sirke yeterli olacaktır.

Sapları ağzını kapatabileceğiniz bir kaba veya kavanoza aktarın.

Hazırladığınız sirkeyi ağzı kapalı şekilde, serin, kuru ve karanlık bir yerde 10 gün bekletin.

10 günün sonunda üzerinde küf benzeri bir tabaka göreceksiniz. Bu tabaka her şeyin yolunda gittiğine dair bir işaret.

Ardından sapları süzdürerek temiz bir cam şişeye aktarın.

Sirkeniz hazır!

Salatalara ve tatlılara çok yakışacak bir tariftir.
 
Geri
Üst