AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cilek recelinin sekeri nasil ayarlanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çilek reçelinin şekeri nasıl ayarlanır?​

Çilek reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta birebir ölçü kullanmak. 1 kilo şeker 1 kilo çilek şeklinde de gidebilir 1 tas çilek 1 tas toz şeker şeklinde de.

1 kilo Cilege ne kadar şeker?​

Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanın.
Çilek reçeline limon tuzu ne zaman atılır?
Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ilave edin. Limon tuzu reçelin hem parlak görünmesini hemde şekerleşmesini önler.

Çilek reçeli kac saat sekerde bekletilir?​

Reçelinizi şekerle 8-10 saat bekletmek ekstra su ilave etmeden reçelinizin pişmesine ve daha özlü olmasına yardımcı olur. Saplarını ayıklayıp iyice yıkadığınız çilekleri bir tencereye alın ve şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat veya 1 gece bekletin.

Az şekerli çilek reçeli nasıl yapılır?​

Evde Az Şekerli Sağlıklı Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri iyice yıkayıp iri iri doğrayalım.
- Tencerede üstüne şekeri ilave edip 1 gece bekleyelim.
- Ocağın üstüne koyup orta ateşte 45 dakika pişirelim.Arada köpüklerini alabilirsiniz.(Metal veya tahta kaşık kullanmayın)
3 kilo çilek Receline ne kadar limon tuzu konur?
Malzemeler 3 kilo çilek 3 kilo şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Reçel Tarifleri 👉🏻
Reçel ve marmelatlarda şekeri kestirmek için limon suyu ya da limon tuzu sulandırarak kullanılır. Bu işlem yoğunlaşıp kıvama gelen reçel ocaktan alınmadan 2-3 dakika önce yapılır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için “Kıvama gelen reçelin içine limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.”
Çok tatlı olmasın derseniz 3 kilo 250 gram çileğe 3 kilo ya da 2.750 gram toz şeker ekleyebilirsiniz. Şeker eklendikten sonra bu şekilde kapağı kapalı olarak 1 gece bekletiniz.
Kesme şeker ile reçel yapılır mı?
Çilekler yıkanıp ayıklanır. Eğer çok büyükse 2 ye bölebilirsiniz. şekeri üzerine ilave edip 8-10 saat kadar sulanması için bekletilir. Benim toz şekerim yoktu küp şeker kullandım 2 tanesi 5 gr ediyormuş o şekilde ayarladım hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür.

Reçel yaparken ne kadar kaynatılır?​

5. adım: Ertesi gün tencere harlı ateşte kaynamaya bırakılır. 6. adım: Kaynamaya başlayınca içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır. 7. adım: Vişne reçeli, kıvamını alınca içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir ve 3- 5 dakika daha kaynatılır.
 
Geri
Üst