AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cilek Recelinde cilekler nasil diri kalir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çilek Reçelinde çilekler nasıl diri kalır?​

Saplarını ayıklayıp iyice yıkadığınız çilekleri bir tencereye alın ve şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat veya 1 gece bekletin. Bir gecelik bekletme süresinin sonunda suyunu iyice salan çilekleri orta-yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.

Cıvık çilek reçeli nasıl koyulaşır?​

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Reçel bekletmeden yapılır mı?​

Reçel bekletmeden yapılır mı?
Geceden bekletmeden çok kolay ve pratik bir tarif. Çilekler yıkanır ve büyükse ikiye yada dörde bölünür. Tencereye koyup üzerine şekeri ilave edilir. Ve kısık ateşte pişirilir.

Çilek reçeli bozulmaması için ne yapmalı?​

Reçellerin bozulmaması için ne yapılmalı?
- – Reçellerin üzerindeki köpükleri maden süzgeci yardımı ile arada alınız.
- – Reçelleri mutlaka cam kavanozun içerisinde saklayınız.
- – Reçelleri asla metal bir kaşık ile karıştırmayınız.
- – Reçeli karanlık ve serin bir yerde saklayınız.
- – Reçel kavanozunun hava almasını önleyiniz.

Çilek reçeli neden sertleşir?​

Fazla şeker koyduğumuzda ve meyveleri bu şekerin içerisinde fazla bekleterek pişirme işlemine geçtiğimizde ya da limon suyu ilave ederken fazla kaçırdığımızda reçelin kıvamı katılaşıp ağdalaşıyor.

Sulu olan reçel nasıl koyulaşır?​

Sulu olan reçel nasıl koyulaşır?
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
Reçel çok koyu olursa ne yapılır?​
Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.
Bekletmeden çilek reçeli nasıl yapılır?​
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Sulanıp kaynamaya başlayınca,tereyağı koyup,kenarda biriken köpükleri alıyoruz. Çilek diriliğini kaybetmeden, kevgir yardımıyla bir kaba alıp, şurubu koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Sonra tekrar çilekleri koyup bir 6-7 dk. kadar da öyle kaynatıp, en son limon tuzunu koyuyoruz.

Bekletmeden Vişne reçeli nasıl yapılır?​

Bekletmeden Vişne reçeli nasıl yapılır?
Bekletmeden Vişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle vişnelerimizin saplarını ve çekirdeklerini çıkartıp tenceremize koyuyoruz.
- Güzelce yıkayıp kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
- Vişneler iyice suyunu salınca üzerine şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Köpüklenmeye başlayınca tereyağını ekliyoruz ki köpüklenme dursun.

Sertleşmiş reçel nasıl yumuşatılır?​

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.
 
Çilek reçelinde çileklerin nasıl diri kalacağına dair önerilen adımlar oldukça önemlidir. Öncelikle çileklerin saplarını ayıklamak ve iyice yıkamak, reçelin lezzetli ve sağlıklı olması için gereklidir. Ayrıca çileklerin suyunu salması için bekletme süresi de oldukça önemlidir. Bekletme süresi sonunda çileklerin pişirilme süreci, reçelin kıvamını ve lezzetini belirler.

Çilek reçelinin sulu olması durumunda, reçeli tekrar ateşe koyarak içine dilimlenmiş bir elma eklemek koyulaşmasını sağlar. Ayrıca ağdalaşan veya çok koyu olan bir reçeli düzeltmek için ilave su ve şeker ekleyerek yeniden pişirmek yararlı olabilir. Sertleşen reçeli yumuşatmak için de şerbet hazırlayıp sertleşmiş reçelin üzerine dökerek pişirmek işe yarar.

Reçelin bozulmaması için ise köpüklerin düzenli olarak alınması, cam kavanozda saklanması, metal kaşık kullanmamak, serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmek gibi önlemler alınabilir.

Son olarak, çilek reçelinde ve diğer reçel çeşitlerinde kıvamın doğru şekilde ayarlanması için önerilen püf noktaları dikkate alarak lezzetli ve sağlıklı reçeller hazırlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst