AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cilek Receli

theking

Yeni Üye
Cilek Receli Tarifi İcin Malzemeler

*1 kg cilek
*850900 gr şeker
*1 cay kaşığı limon tuzu

Cilek Receli Tarifi Yapılışı Mevsimi gelmişken mis gibi cilek receline ne dersiniz? başlayalım o halde cilekleri secerken dikkat etmeniz gereken hususlar cileğin kucuk, koyu renkli ve kokulu olması boyle olduğu takdirde lezzetli bir recel kacınılmaz olur ama ufak değilse de sorun olmaz istediğiniz gibi kesebilirsiniz benim gibi gelelim tarife

1
*Cilekleri yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra kaynatacağımız tencereye alıp uzerine şekeri ilave ediyoruz ve bir gece bekletiyoruz
*Ben 1 kg cileğe 1 kg şeker kullanmıyorum cunku cilek zaten tatlı bir meyve ve okadar şekerli olmasına gerek yok cunku boyle bile gayet tatlı oluyor
*1 gece bekleyen cilekleri orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz surekli kontrol edip uzerinde oluşan kopuklerini alıyoruz ve arada hafifce karıştırıyoruz
*Ocaktan almaya yakın limon tuzunu da ilave ediyoruz (ben 4050 dk kaynattım bu şekilde ve yoğun kıvamlı mis gibi bir recel elde ettim Eğer siz daha sıvı seviyorsanız daha az kaynatabilirsiniz)
*Eğer uzun sureli saklamak istiyorsanız receliniz sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters cevirip soğumaya bırakın
*Serin ve guneş gormeyen bir yerde muhafaza ederseniz aylarca durabilir şimdiden afiyet olsun

Geri