AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cilek Receli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cilek Receli Tarifi İcin Malzemeler

*6 kg ayıklanımış cilek
*6 kg toz şeker
*1 adet taze limon suyu

Cilek Receli Tarifi Yapılışı İyi akşamlar

1
*İlk once cilekler ayırtlanır, yıkanır ve suyu suzulur
*Pişireceğimiz leğene ve ya buyuk tencereye alınır bir kat cilek bir kat şeker Ve boylece şekerlenir Suyunu bırakana kadar serin bir yerde bekletilir
*Sonra ilk once suyu tam cıkana kadar kısık ateşte sonraysa yuksek ateşte tam kıvamını alana kadar pişirilir Uzerine toplanan kopukler alınır kaynadıkca
*Tereyağını eritince boyle fokur fokur kaynıyor ya, oyle olunca bir duz tabağa alırız az suyundan, soğuturuz ve kaşıkla akıtırız, taze bal kıvamı gibi suzulurse hazırdır demektir
*Ocağı kapatıp leğen ve ya tencereyi sirkeleriz sağdan soldan ki, az kalan uzerindeki beyaz kopuk ortaya toparlansın ve kopuğu toplarız tamamen
*Tam soğuduktan sonra sterilize ve icerisi tam kuru olan cam kavanozlara doldururuz Kapağını sıkıca kapatırız
*Serin ve karanlık yerde muhafaza ederiz kış icin

Bu kadar
Afiyet bal şeker olsun hazırlayanlara ☺
 
Geri
Üst