Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cilek Receli sekerli az olursa ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çilek Reçeli şekerli az olursa ne yapmalı?​

Annemin reçel oranı her zaman 1:1 olur, siz eğer az şekerli yerine, daha tatlı olsun, daha kıvamlı olsun isterseniz 1kg çilek için 1kg toz şeker kullanarak yapabilirsiniz. Reçellerde şeker miktarının bir farkı da reçelin dayanma süresi, şekeri ne kadar çok ise dayanma süresi de o derece artıyor diyebiliriz.
Reçel çok şekerli olursa ne yapılır?
Ya da reçele biraz daha su katılıp kaynatmaya bırakmak da şeker miktarını dengeli bir seviyeye getirecek ve tadını normalleştirecektir. Bir diğer yöntem ise limon kabuklarını reçelin içine atıp kaynamaya bırakmak olacaktır. Limon kabukları şekeri absorve edecek ve reçelin aroma kazanmasını sağlayacaktır.

Kesme şeker ile reçel yapılır mı?​

Çilekler yıkanıp ayıklanır. Eğer çok büyükse 2 ye bölebilirsiniz. şekeri üzerine ilave edip 8-10 saat kadar sulanması için bekletilir. Benim toz şekerim yoktu küp şeker kullandım 2 tanesi 5 gr ediyormuş o şekilde ayarladım hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür.
Reçelin şekeri nasıl ayarlanır?
Reçel ve marmelatlarda şekeri kestirmek için limon suyu ya da limon tuzu sulandırarak kullanılır. Bu işlem yoğunlaşıp kıvama gelen reçel ocaktan alınmadan 2-3 dakika önce yapılır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için “Kıvama gelen reçelin içine limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.”

Reçelin şekeri az olursa ne olur?​

Zira şeker az olursa reçel sulanır, şekeri fazla kaçarsa şekerlenir ve katılaşır. Reçelin kaderini elinde tutan şeker, diğer bir deyişle.
Çilek reçeli yaparken köpüğü neden alınır?
Reçelin Köpüklenmesi: Reçel kaynamaya başladığında üzerinde köpükler oluşması son derece normaldir. Ancak reçelin berrak bir kıvamda olmasını istiyorsanız, üzerinde biriken köpükleri mutlaka tahta kaşık ile alın ve atın. Ayrıca reçel yaparken 1 parça tereyağı eklemek köpüklenmesini önleyecektir.

Reçel çok katı olursa ne yapmalı?​

Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.
Reçel kaynarken şeker atılır mı?
Reçel kıvama geldikten sonra, çabuk bozulmaması için, temiz ve iyice kurulanmış kavanozlara, ağzına kadar doldurulmalı. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. Her iki halde reçel sulanarak bozulur veya kaynatıldıktan kısa bir süre sonra bozulur, şekerlenir, küflenir.

Şeker ilavesiz reçel nasıl yapılır?​

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Çekirdekleri çıkarılmış hurma ve kuru üzümleri bir kabın içine alın.
- 10-15 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
- Yumuşadıklarında suyla birlikte blenderdan geçirin.
- Çileklerin yeşil saplarını çıkarın.
Reçel yapımında şeker yerine ne kullanılır?
Çünkü içeriğinde işlenmiş şeker yok, bunun yerine doğal elma suyu ve pekmez var.

Reçele ne kadar şeker katılır?​

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
Reçelin şekeri az olursa bozulur mu?

Çilek reçelinin köpüğü nasıl geçer?​

Kaynamaya başlayan bir reçel tenceresinin üzerinde köpükler doğal olarak birikecektir. Eğer reçelin kıvamının berrak olmasını istiyorsanız kaynama bittikten sonra bu köpükleri tahta kaşığınız yardımıyla kenara ayırmalı ve reçelden uzaklaştırmalısınız.
Reçelin bozuk olduğunu nasıl anlarız?
KÜFLENME: Küflenme, şeker oranının düşük olması, yetersiz kaynatma, doldurma sıcaklığının 80 dereceden düşük olması, kapama kusurlarından Her evde bir termometre olamayacağından reçeli kavanozlara doldurduktan sonra 5-10 dakika kaynar suda tutmak doğru olur. EKŞİME: Ekşiyen reçelin yüzeyi sulanır. Kö-püklenme başlar.

Duru olan reçel nasıl koyulaştırılır?​

Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
 
Geri
Üst