AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cildir Yemegi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.729
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çıldır Yemeği nasıl yapılır?​

1. adım: Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. 2. adım: Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın. 3. adım: Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.

Cılık nasıl yapılır?​

Un, su ve tuz bir kasede çırpılır. Kıvamı krep hamuru gibi olmalıdır. (Un ya da su oranını kendiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz)Çelik tavada biraz sıvı yağ ile kızartılırsa çok lezzetli oluyor. Yağsız yemek isteyenler teflon tavada pişirebilir.

Cıbıl dolma nasıl yapılır?​

Cıbıl dolma nasıl yapılır?
Cıbıl Dolma (Erzurum Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce bulguru güzelce pişiriyoruz.
- Daha sonra soğumasını bekliyoruz ki yoğururken ellerimiz yanmasın.
- Bulgur soğuduktan sonra unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- İster oval ister yuvarlak şekil veriyoruz.
- Daha sonra kanayan suyun içine yaptığımız topları atıyoruz.

Cılbıt nasıl yapılır?​

Cılbıt nasıl yapılır?
Bir kabın içine unu koyuyoruz, üzerine yumurtayı ve tuzu koyup karıştırıyoruz, sonra üzerine suyu ilave edip karıştırıyoruz, (eğer cıvık olursa üzerine un ilave edebilirsiniz) Kıvamı iyi olunca tavaya azcık yağ dökerek kızmasını bekliyoruz yağ kızdıktan sonra kepçe yardımıyla tavanın boyutuna göre yaygınlaştırıp …

Gerçek çılbır nasıl yapılır?​

Su kaynayınca yumurtaları suya yakın tutarak birer birer kırın. Yumurtaların birbirine yapışmaması gerekir. 5 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alın. Suyunu iyice süzerek servis tabağına koyun ve üzerine çırpılmış yoğurt dökün.

Ziliktar nasıl yapılır?​

Talimatlar
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup karıştırın, kıvamı cıvık olacak.
- Kızartma tavanıza yağı koyup iyice ısınmasını bekleyin.
- Sonra hamurunuzu kaşık yardımıyla kızarmış yağa her biri 1 kaşık olacak şekilde atın.
- Kızaran hamurları servis tabağınıza alın.
- Soğuyunca şekere batırın ve servis edin.

Topalak Aşı nasıl yapılır?​

Topalak Aşı nasıl yapılır?
Topalak Aşı (Uşak) Tarifi Nasıl Yapılır? Bir gün önceden nohut ıslatılır. Ertesi gün kemikli et, soğan ve salça ilave edilerek pişirilir. Diğer tarafta bulgur suyla ıslanır, içine un, yumurta kimyon tuz karabiber ve kırmızı biber konur ve hamur yapılır.

Topalak yemeği nasıl yapılır?​

Topalak yemeği nasıl yapılır?
Topalak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma, ince bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yumurta birlikte yoğurulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.
- Tereyağ unla kavrulur, salça ilave edilir. Üzerine 5 su bardağı et suyu eklenir.
- Su kaynayınca köfteler ve nohut ilave edilip pişirilir.

Cılbıt nedir?​

Özellikle Zonguldak ve Sinop yöresinde sıklıkla karşılaşılan zılbıt, Mayıs ve Eylül aylarında yetişen bir bitki. Beyaz tüylerle sarılı sert bir gövdesi olan zılbıtın boyu 15 ile 60 santimetre arasındadır. Üzerinde mavi ve yıldız şeklinde çiçek açan bu otsu bitki adeta bir şifa kaynağı.

Çılbır nasıl yapılır püf noktaları?​

Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Yoğurtlu yumurta çılbır nasıl yapılır?​

Yoğurtlu yumurta çılbır nasıl yapılır?
Yoğurtlu Çılbır Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 adet küçük tencereye 1 litre kadar su koyup içerisine 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz atarak kaynatın.
- Sonra içerisine 3 adet kırılmış yumurtaları yavaşça bırakın.
- 5 dakika kaynatın.

Çırıhta tatlısı nasıl yapılır?​

Çırıhta tatlısı nasıl yapılır?
Çırıhta Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kabın içine su, tuz ve karbonat konularak eriyinceye kadar karıştırılır. Sonrasında un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Tavaya sıvı yağ konulup ısıtıldıktan sonra bir kaşık yardımı ile hazırladığımız hamur istediğimiz şekilde akıtılır.

Ziliktar hamuru nasıl yapılır?​

Tuvalak Aşı nasıl yapılır?​

Topalak Aşı (Uşak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gün önceden nohut ıslatılır.
- Diğer tarafta bulgur suyla ıslanır, içine un, yumurta kimyon tuz karabiber ve kırmızı biber konur ve hamur yapılır.
- Çok küçük toplar yapılır, unlu tepsiye konur, bekletilir.
 
Çıldır Yemeği, özellikle Erzurum ve çevresinde sevilen bir lezzettir. Yumurtanın sirkeli suda pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek oldukça lezzetlidir. İşte Çıldır Yemeği tarifinde verilen adımların detayları:

1. Adım: Su derin bir tencereye eklenir ve kaynatılır. Kaynamaya başladığında altını kısın.
2. Adım: Kaynayan suya sirke eklenir. Sirke, yumurtaları dağılmadan pişirmeye yardımcı olacaktır.
3. Adım: Kaşık yardımıyla suyun içinde bir girdap oluşturun. Bu şekilde yumurtalar daha iyi pişecektir.
4. Adım: Yumurtaları kırarak suya bırakın. Yumurtaların birbirine yapışmaması için dikkatli olun.
5. Adım: Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için arada bir karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına çekin.
6. Adım: Yumurtaların tamamen piştiğinden emin olmak için 3-4 dakika pişirin.
7. Adım: Pişen yumurtaları kevgirle sudan alın. Suyunu süzerek servis tabağına yerleştirin.

Bu adımları takip ederek geleneksel Çıldır Yemeği tarifini en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst