Cılbır (Van Yöresi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cılbır (Van Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
Yumurta 2 adet (kişi sayısına nazaran artırılabilir)
1 yemek dolusu kaşığı salça
Sıvıyağ
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz

Cılbır (Van Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeşil mercimekleri güzelce yıkayalım düdüklüye alalım.
Üzerine tuz ,soyduğumuz patatesle birlikte düdüklü tencerede 30 dk (küçük ocakta ve kısık ayarda) haşlayalım.
Ardından soğanları küp küp doğrayıp bol sıvı yağlı tencere içerisine alalım kavrulan soğanların üzerine salça ve pulbiber ekleyelim güzelce kavrulduktan sonra mercimeklerin suyunu süzerek soğan tenceresi üzerine ekleyelim.
Üzerine biraz sıcak su ek edelim.
Baharatlarını da ekleyip haşlanan patatesi küp küp doğrayıp kaynayana kadar karıştıralım.
Altını kapatalım.
En son yemek dinlendikten 10 dk sonra ortasına çukur açarak yumurtayı o çukura kıralım.
Diğer yumurtayı da öteki bir yerde çukur açarak içerisine kırarak karıştırmadan kapağını kapatıp 5 dk kadar yine pişmeye bırakalım.
Servise hazır afiyet olsun her tabağa 1 yumurta gelecek halde servis edebilirsiniz.
Cılbır (Van Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst