Çikolatalı Yıldız Çörek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çikolatalı Yıldız Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı hamura sarısı üzerine kullanılacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
3-3,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen)
Aralarına sürmek için;
Kahvaltılık sürülebilir çikolata
Üzeri için;
Yumurta sarısı

Çikolatalı Yıldız Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru için yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım üzerine sıvı yağ, tuz, yumurta akı ve yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim ve bir saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 4 eşit kesime bölelim, unlanmış tezgahta modülleri servis tabağı büyüklüğünde açalım, fırın tepsisine yağlı kağıt serelim, hamurun bir adedini tepsiye alalım.
Üzerine kenarlarda biraz boşluk bırakarak çikolatayı sürelim,üzerine başka parçayıda alıp üç kata sürelim en son kalan parçayı en üste koyalım oraya çikolata sürmeyelim.
Hamurun tam ortasına boş bir kaseyi aksi çevirerek koyalım hamuru evvel dört kesime bölelim.
Her parçayıda eşit halde tekrar dörde bölelim her parçayı kendi içine hakikat iki defa dışa hakikat kıvıralım, iki parçayı alt kısmından tutarak aşağıya yanlışsız uçlarını birleştirelim, yıldız hali verelim bu halde üzerine bir bez örterek 15 dakika tepside mayalandıralım.
Süre sonunda üzerine yumurta sarısını, çikolatalı kısımlara gelmeyecek formda sürelim.
önceden ısıtılmış,180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Çikolatalı Yıldız Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst