- Konu Yazar
- #1
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sade nescafe
Yarım su bardağı un
Çeyrek su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 paket vanilin
Kreması için:
150 gram bitter çikolata
120 ml krema
240 ml krema (Kullanmadan yarım saat önce buzlukta bekletelim)
Ara katlar için
Muz
Kuruyemiş
Çilek
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpalım.
Sıvıyağ, nescafe, tuz, vanilini de ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyelim 2-3 dk tekrar çırpalım.
30×40 ölçüsündeki fırın tepsimizi yağlı kağıt serelim ve yağlı kağıdı hafif yağlayalım.
Kek karışımını döküp önceden ısınmış 175° lik fırında 7-8 dakika pişirelim fazla tutmayalım kurumasın nemliliğini kaybetmesin.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım.
120 ml krema ve çikolatayı benmari usulü eritip soğutalım.
240 ml olan soğuk kremayı katılaşana kadar çırpalım.
Soğumuş olan ganajımıza içine ekleyip hafif çırpalım çok çırpıp kremanın yağına ayırmayalım katılaşınca bırakalım dolapta bekletelim.
Soğumuş olan kekimizi istediğimiz sayıda ister bir kalıp yardımı ile ister bir kase yardımı ile yuvarlak olarak keselim. Ben 4 katlı yaptım her kata hazırladığımız kremadan ve muz dilimlerinde ekledim en üst kata ve pastanın etrafına da kremadan sürüp istediğimiz gibi süsleyip 4-5 saat hatta vaktiniz varsa bir gün dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 tane yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sade nescafe
Yarım su bardağı un
Çeyrek su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 paket vanilin
Kreması için:
150 gram bitter çikolata
120 ml krema
240 ml krema (Kullanmadan yarım saat önce buzlukta bekletelim)
Ara katlar için
Muz
Kuruyemiş
Çilek
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpalım.
Sıvıyağ, nescafe, tuz, vanilini de ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyelim 2-3 dk tekrar çırpalım.
30×40 ölçüsündeki fırın tepsimizi yağlı kağıt serelim ve yağlı kağıdı hafif yağlayalım.
Kek karışımını döküp önceden ısınmış 175° lik fırında 7-8 dakika pişirelim fazla tutmayalım kurumasın nemliliğini kaybetmesin.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakalım.
120 ml krema ve çikolatayı benmari usulü eritip soğutalım.
240 ml olan soğuk kremayı katılaşana kadar çırpalım.
Soğumuş olan ganajımıza içine ekleyip hafif çırpalım çok çırpıp kremanın yağına ayırmayalım katılaşınca bırakalım dolapta bekletelim.
Soğumuş olan kekimizi istediğimiz sayıda ister bir kalıp yardımı ile ister bir kase yardımı ile yuvarlak olarak keselim. Ben 4 katlı yaptım her kata hazırladığımız kremadan ve muz dilimlerinde ekledim en üst kata ve pastanın etrafına da kremadan sürüp istediğimiz gibi süsleyip 4-5 saat hatta vaktiniz varsa bir gün dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı