- Konu Yazar
- #1
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krema için;
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
2.5 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Birkaç kesim çikolata
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
İçi için;
1 âdet muz
Damla çikolata
Süsleme için;
1 paket sütlü çikolata
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel kremayı yapalım ve vaktiniz varsa 3 4 saat bekletelim. Krema için tencereye tereyağ ve çikolata hariç tüm materyalleri koyalım.
Fıkırdayana kadar topaklandırmadan pişiriyoruz. Biraz fokurdadiktan sonra altını kapatalım ve tereyağ ve çikolata ekleyip karıştıralım.
Üzerine bir poşet ya da streç sinema koyalım. Koyduğumuz poşet kremanın üzerine temas etmeli. Bu sayede krema kabuk tutmaz ve kremayı dış ganaj için de kullanabiliriz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse 3-4 saat bekletin.
Kek için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine su ve sıvı yağ ekleyelim. Havasını söndürmeden spatula ile alttan üste karıştıralım.
Sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar dikkatli bir biçimde karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Soğuduktan sonra kekten yuvarlak biçimde kesimler çıkartalım. Ben 3 katlı yapacağım için 3 modül çıkarttım. Daha sonra çıkarttığım modül büyüklüğünde bir tencerenin içinde katları yaptım. Tencerenin içine yağlı kağıt koydum.
Kekleri hafif süt ile ıslatalım. Her kata krema muz ve damla çikolata koydum. Tencereden çıkartmadan yarım saat 1 saat bu türlü bekletelim.
Kek bu türlü beklerken biz de çikolata eritelim ve yağlı kağıt üzerinde form verelim ve donmaya bırakalım. Bekleme mühleti dolduktan sonra tencereden çıkartalım ve artan krema ile dış kaplamasını dikkatli bir halde yapalım.
Yapmış olduğumuz çikolata dekorları ile süslemesini yapalım ve pastamızı dinlenmesi için buzdolabına koyalım. Denemek isterseniz kolay gelsin. Afiyet olsun.
Not:
1-Kremanın üzerine temas edecek formda poşet koyarsanız krema kabuk tutmaz ve isterseniz kremayı dış kaplama için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
2-Pasta yapmak için pasta çemberim yok demeyin uygun bir tencere içinde rahatlıkla yaş pasta yapabilirsiniz.
3-Krema muhakkak akışkan bir kıvamda olmamalı.
4-Pasta orta katlarına krema sürerken en dış taraflarına sürmeyin zati kekler üst üste gelince krema dışa gerçek taşma eğilimi gösterir.
5-Kesinlikle çabuk etmeyin ve dikkatli bir halde yapın.
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Krema için;
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
2.5 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Birkaç kesim çikolata
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
İçi için;
1 âdet muz
Damla çikolata
Süsleme için;
1 paket sütlü çikolata
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel kremayı yapalım ve vaktiniz varsa 3 4 saat bekletelim. Krema için tencereye tereyağ ve çikolata hariç tüm materyalleri koyalım.
Fıkırdayana kadar topaklandırmadan pişiriyoruz. Biraz fokurdadiktan sonra altını kapatalım ve tereyağ ve çikolata ekleyip karıştıralım.
Üzerine bir poşet ya da streç sinema koyalım. Koyduğumuz poşet kremanın üzerine temas etmeli. Bu sayede krema kabuk tutmaz ve kremayı dış ganaj için de kullanabiliriz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse 3-4 saat bekletin.
Kek için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine su ve sıvı yağ ekleyelim. Havasını söndürmeden spatula ile alttan üste karıştıralım.
Sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar dikkatli bir biçimde karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Soğuduktan sonra kekten yuvarlak biçimde kesimler çıkartalım. Ben 3 katlı yapacağım için 3 modül çıkarttım. Daha sonra çıkarttığım modül büyüklüğünde bir tencerenin içinde katları yaptım. Tencerenin içine yağlı kağıt koydum.
Kekleri hafif süt ile ıslatalım. Her kata krema muz ve damla çikolata koydum. Tencereden çıkartmadan yarım saat 1 saat bu türlü bekletelim.
Kek bu türlü beklerken biz de çikolata eritelim ve yağlı kağıt üzerinde form verelim ve donmaya bırakalım. Bekleme mühleti dolduktan sonra tencereden çıkartalım ve artan krema ile dış kaplamasını dikkatli bir halde yapalım.
Yapmış olduğumuz çikolata dekorları ile süslemesini yapalım ve pastamızı dinlenmesi için buzdolabına koyalım. Denemek isterseniz kolay gelsin. Afiyet olsun.
Not:
1-Kremanın üzerine temas edecek formda poşet koyarsanız krema kabuk tutmaz ve isterseniz kremayı dış kaplama için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
2-Pasta yapmak için pasta çemberim yok demeyin uygun bir tencere içinde rahatlıkla yaş pasta yapabilirsiniz.
3-Krema muhakkak akışkan bir kıvamda olmamalı.
4-Pasta orta katlarına krema sürerken en dış taraflarına sürmeyin zati kekler üst üste gelince krema dışa gerçek taşma eğilimi gösterir.
5-Kesinlikle çabuk etmeyin ve dikkatli bir halde yapın.
Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı