AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çikolatalı Tartolet

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çikolatalı Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
150 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un (kontrollü)
️kreması için;
Pastacı kreması

Çikolatalı Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için bütün materyalleri bir kaba alalım ve ununu denetimli halde ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde 12 kesim ayıralım.
Tartolet kalıplarını tereyağ ile yağlayalım ve sonra hamuru tartolet kabına elimiz ile yayalım.
Kenarlarından kalan fazlalıkları alalım.
Daha sonda tabanını çatal ile delikler açalım ki fırında kabarmasın.
170 derece alt üst fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kremasını hazırlayım dolapta dinlendirelim.
Daha sonra soğumuş tartoletlerimizin üzerine kremayı sıkalım ve çikolata ile süsleyelim. Afiyet olsun
Çikolatalı Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst