- Konu Yazar
- #1
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek materyalleri;
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı esmer şeker yarım su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kakao (Siz yemek kaşığı ölçüsü kullanabilirsiniz ben eşim sevmediği için az ek ettim)
Kremşanti için;
1 kutu yani 2 adet oluyor içinde hepsini kullanıyoruz
Yarım çay bardağı süt duruma nazaran ek edersiniz
Çikolata sos için;
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paketten biraz fazla sütlü çikolata
2 kare beyaz çikolata
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kek materyallerimizi hazırlayıp mikser yardımı ile yumurta ve iki çeşit şekeri ve vanilyayı limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz mikserde en az 10-15 dakika kadar.
Daha sonra kakaoyu sütü yağı ekle çırp en son elekten geçen nişasta, un, kabartma tozunu ekle ve kıvamı hazır olan kek için fırını 160 derecede ısıt 160 derecede 25-30 dakika pişir.
Kalıbı her vakit margarin ile yağlarım kalıbım çok eski olmasına karşın asla yapışmıyor.
Daha sonra kek pişerken çikolata sosumuzu çikolata ve vanilya hariç herşeyi tencereye alıp, çırpma teli ile pişiriyoruz. En son çikolata ve vanilya ekleyip, kabuklanmaması için yarım çay bardağı su ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra kremşantiyi çırpıyoruz kek büsbütün soğuyunca yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz. üzerine kremşantiyi sürüp çikolata sosunu döküyoruz en son süsleme yapıyoruz ben kremşantiyle süslemek istedim.
Çikolatayı bıçakla kazıdım ve üzerine serpiştirdim birde fındıklı çikolatalarımı kırıp üzerlerine yerleştirdim.
Biraz dinlendikten sonra afiyetle çay eşliğinde yiyoruz. çok hafif ve çok lezzetli oluyor afiyet olsun. Polliş afiyetle sunar
Not: 2 kare beyaz çikolata kuvertur kullandım shön markasının hakmardan aldım beyaz çikolata koymamdaki sebep kakaonun acılığını kırması için çok da hoş lezzet veriyor.
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek materyalleri;
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı esmer şeker yarım su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kakao (Siz yemek kaşığı ölçüsü kullanabilirsiniz ben eşim sevmediği için az ek ettim)
Kremşanti için;
1 kutu yani 2 adet oluyor içinde hepsini kullanıyoruz
Yarım çay bardağı süt duruma nazaran ek edersiniz
Çikolata sos için;
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paketten biraz fazla sütlü çikolata
2 kare beyaz çikolata
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kek materyallerimizi hazırlayıp mikser yardımı ile yumurta ve iki çeşit şekeri ve vanilyayı limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz mikserde en az 10-15 dakika kadar.
Daha sonra kakaoyu sütü yağı ekle çırp en son elekten geçen nişasta, un, kabartma tozunu ekle ve kıvamı hazır olan kek için fırını 160 derecede ısıt 160 derecede 25-30 dakika pişir.
Kalıbı her vakit margarin ile yağlarım kalıbım çok eski olmasına karşın asla yapışmıyor.
Daha sonra kek pişerken çikolata sosumuzu çikolata ve vanilya hariç herşeyi tencereye alıp, çırpma teli ile pişiriyoruz. En son çikolata ve vanilya ekleyip, kabuklanmaması için yarım çay bardağı su ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra kremşantiyi çırpıyoruz kek büsbütün soğuyunca yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz. üzerine kremşantiyi sürüp çikolata sosunu döküyoruz en son süsleme yapıyoruz ben kremşantiyle süslemek istedim.
Çikolatayı bıçakla kazıdım ve üzerine serpiştirdim birde fındıklı çikolatalarımı kırıp üzerlerine yerleştirdim.
Biraz dinlendikten sonra afiyetle çay eşliğinde yiyoruz. çok hafif ve çok lezzetli oluyor afiyet olsun. Polliş afiyetle sunar
Not: 2 kare beyaz çikolata kuvertur kullandım shön markasının hakmardan aldım beyaz çikolata koymamdaki sebep kakaonun acılığını kırması için çok da hoş lezzet veriyor.
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı