Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
100 gram toz şeker (1 çay bardağı)
1 paket vanilya şekeri
Bir tutam tuz
80 ml ayçiçek yağı (1 çay bardak 3/2 si)
100 ml süt (1 çay bardak 3/2 si)
30 gram kakao tozu ( 3 yemek kaşığı olağan çok dolu dolu olmasın)
100 gram un (1 su bardağı 3/2 si)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Islatmak için : biraz süt
Ganaj için;
50 gram sütlü + 50 gram siyah pasta çikolatası
100 gram sıvı krema (1 çay bardağı)
Çikolatalı Tart Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle kalıbınızı soğuk tereyağ ile her yerine gelcek formda yağlayıp dolaba kaldırdınız.
Yumurta ,şeker, tuz ve vanilya köpürüp rengi açılıncaya kadar çırpınız.
Süt ,sıvı yağ ekleyip çırpınız.
Un ,kakao ,kabartma tozu eleyerek karışıma ekleyip hafif hafif çırpıp kıvam veriniz.
170 derece ısınmış fansız alt üst ayarda 25- 30 dk pişiriniz.
Fırından çıktımı kalıbınızı nemli bir bezin üzerine bırakın ve 15-20 dk sonra kalıbı aksi çevirerek kekinizi çıkarınız .
15-20 dk soğumaya bırakınız.
Ganaj için kremanızı kaynama noktasına kadar ısıtınız ve parçalanmış çikolatanızın üzerine dökünüz ve çırpıcı ile pürüzsüz kıvam veriniz.
Kekinizi hafif süt ile ıslatınız.
Ganajı üzerine hoş bir biçimde yerleştirip dolaba kaldırınız en az 2 saat dolapta dinlenmeli.
Afiyet olsun. ( ben mikser kullanmadan yaptım el çırpıcı ile daha püf bir kek oluyor).
2 yumurta
100 gram toz şeker (1 çay bardağı)
1 paket vanilya şekeri
Bir tutam tuz
80 ml ayçiçek yağı (1 çay bardak 3/2 si)
100 ml süt (1 çay bardak 3/2 si)
30 gram kakao tozu ( 3 yemek kaşığı olağan çok dolu dolu olmasın)
100 gram un (1 su bardağı 3/2 si)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Islatmak için : biraz süt
Ganaj için;
50 gram sütlü + 50 gram siyah pasta çikolatası
100 gram sıvı krema (1 çay bardağı)
Çikolatalı Tart Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle kalıbınızı soğuk tereyağ ile her yerine gelcek formda yağlayıp dolaba kaldırdınız.
Yumurta ,şeker, tuz ve vanilya köpürüp rengi açılıncaya kadar çırpınız.
Süt ,sıvı yağ ekleyip çırpınız.
Un ,kakao ,kabartma tozu eleyerek karışıma ekleyip hafif hafif çırpıp kıvam veriniz.
170 derece ısınmış fansız alt üst ayarda 25- 30 dk pişiriniz.
Fırından çıktımı kalıbınızı nemli bir bezin üzerine bırakın ve 15-20 dk sonra kalıbı aksi çevirerek kekinizi çıkarınız .
15-20 dk soğumaya bırakınız.
Ganaj için kremanızı kaynama noktasına kadar ısıtınız ve parçalanmış çikolatanızın üzerine dökünüz ve çırpıcı ile pürüzsüz kıvam veriniz.
Kekinizi hafif süt ile ıslatınız.
Ganajı üzerine hoş bir biçimde yerleştirip dolaba kaldırınız en az 2 saat dolapta dinlenmeli.
Afiyet olsun. ( ben mikser kullanmadan yaptım el çırpıcı ile daha püf bir kek oluyor).