Resimli Cikolatalı Sutlu Tatlı Tarifleri
PROFİTEROL
imagescikolatalisutlutatlilar5ad3d4d1e3553
Malzemeler
1 pk hazır cikolata sosu
1 pk hazır profiterol hamuru
KREMASI İCİN
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bard sut
25 gr margarin
2 ad yumurta
4 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Yumurta sarısı, şeker, vanilya, un ve margarini bir tencereye koyun Karıştıra, karıştıra sutu ilave ederek pişirinKaynar kaynamaz altını sondurup, 23 dakika mikserle cırpın
Ilındıktan sonra profiterol hamurlarının icine birer tatlı kaşığı muhallebiden koyarak, bir kaba yerleştirelim İşlemi sboylece tamamladıktan sonra diğer tarfta hazırlayıp, soğutmuş olduğumz cikolata sosunu uzerine dokelim Soğuduktan sonra servis yapın
ELMA TABANLI CİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İcin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml sut
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İcin;
12 limonun suyu
yarım cay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
Uzerine;
Cikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu cekene kadar pişirin Yarım cay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp uzerini duzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya haric muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika cırpın
Elmalı harcın uzerine muhallebiyi dokun
Uzeirne cikolatalı sosu dokup, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
YALANCI TAVUK GOĞSU
imagescikolatalisutlutatlilar5ad3d4d3cfbf4
Malzemeler
1lt sut
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı tereyağı
vanilya
Yapılışı:
Tum malzemesini karıştırarak pişirin Ardından kaba aktarıp dolapta soğutun
PROFİTEROL
imagescikolatalisutlutatlilar5ad3d4d1e3553
Malzemeler
1 pk hazır cikolata sosu
1 pk hazır profiterol hamuru
KREMASI İCİN
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bard sut
25 gr margarin
2 ad yumurta
4 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Yumurta sarısı, şeker, vanilya, un ve margarini bir tencereye koyun Karıştıra, karıştıra sutu ilave ederek pişirinKaynar kaynamaz altını sondurup, 23 dakika mikserle cırpın
Ilındıktan sonra profiterol hamurlarının icine birer tatlı kaşığı muhallebiden koyarak, bir kaba yerleştirelim İşlemi sboylece tamamladıktan sonra diğer tarfta hazırlayıp, soğutmuş olduğumz cikolata sosunu uzerine dokelim Soğuduktan sonra servis yapın
ELMA TABANLI CİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İcin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml sut
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İcin;
12 limonun suyu
yarım cay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
Uzerine;
Cikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu cekene kadar pişirin Yarım cay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp uzerini duzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya haric muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika cırpın
Elmalı harcın uzerine muhallebiyi dokun
Uzeirne cikolatalı sosu dokup, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
YALANCI TAVUK GOĞSU
imagescikolatalisutlutatlilar5ad3d4d3cfbf4
Malzemeler
1lt sut
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı tereyağı
vanilya
Yapılışı:
Tum malzemesini karıştırarak pişirin Ardından kaba aktarıp dolapta soğutun