Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler
3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
150 gr çikolata (yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata)
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz
Çikolatalı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin.
Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.
Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.
Çikolatalı harcı soğuduysa ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.
Yaklaşık 6 kap çıkıyor.
Üstünden bir parmak aşağıda olsun hamurunuzki kaptan taşmasın.
Üstüne fazla bastırmadan birer kare çikolata koyun ortasına ve pişirmeye sıçak hava fritözüne verin.
Piştikten sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.
Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır.
Dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz
Bu arada ben bu hamuru hazırlayıp bekletiyorum buzdolabında, misafirlerime yemekten sonra çıkarıp pişiriyorum .
Çikolatalı Sufle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 tane yumurta (yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
150 gr çikolata (yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata)
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz
Çikolatalı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin.
Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.
Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.
Çikolatalı harcı soğuduysa ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın.
Yaklaşık 6 kap çıkıyor.
Üstünden bir parmak aşağıda olsun hamurunuzki kaptan taşmasın.
Üstüne fazla bastırmadan birer kare çikolata koyun ortasına ve pişirmeye sıçak hava fritözüne verin.
Piştikten sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.
Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır.
Dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz
Bu arada ben bu hamuru hazırlayıp bekletiyorum buzdolabında, misafirlerime yemekten sonra çıkarıp pişiriyorum .
Çikolatalı Sufle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı