AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

Tabanı için;
2 paket bisküvi ( istediğiniz bisküvi’ yi kullanabilirsiniz )
50 gram tereyağı ( 3, 5 yemek kaşığı )
Orta katman için;
400 gram labne
135 gram pudra şekeri ( 1 su bardağı )
250 gram çikolata
100 gram krema ( yarım paket )
Üzeri için;
100 gram krema
100 gram bitter çikolata

Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çikolataları benmari tarzı eritiyorum. Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyorum.
Bisküvileri rondodan geçiriyorum.
Erittiğim tereyağını bisküvilerin üzerine döküp güzelce karıştırıyorum.
Bisküvilerimi kelepçeli cheesecake kalıbıma alıp üzerini bastırarak düzeltiyorum.
30 dakika buzdolabında dinlendiriyorum.
Karıştırma kabıma kremamı alıp katılaşana kadar yüksek dönemde çırpıyorum.
Farklı bir karıştırma kabına labne ve pudra şekerini alıp karıştırıyorum.
Benmari metodu erittiğim çikolatayı karışımıma ek edip çırpmaya devam ediyorum. ( ısısı kesinlikle oda sıcaklığında olmalı ).
Son olarak kremamı ekliyorum. ( gereçler iç içe geçene kadar çırpmaya devam ediyorum ).
Hazırladığım karışımı kalıbıma döküyorum.
Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyorum.
Üzeri için krema ve çikolatayı benmari metodu eritiyorum.
Hazırladığım ganajı cheesecake’ in üzerine döküyorum.
1 saat buzdolabında 2, 3 saatte dolapta dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
Vakit ve sabır zahmetiniz yoksa bir gün dinlendirdikten sonra tüketin

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst