Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için;
5 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı ılık su
Krema için;
300 gram krema
300 gram blok çikolata
Ortası için;
Doğranmış çilek,muz
Mat fıstık yahut draje
Süslemek için;
Kalıplarda donmuş çikolatalar
Şekerleme, hazır krema .
Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Her ikisinin içine de birer su bardağı şeker ekleyin.
Beyazlarını güzelce köpürüp kar üzere olana kadar çırpın.
Daha sonra sarıların içine 1 yemek kaşığı suyu ekleyin ve rengi açılana kadar çırpın.
Yumurta sarılarının içine vanilyayı, kabartma tozunu, nişastayı ve unu eleyerek ekleyin.
Uygunca karıştırın ve daha sonra yumurta beyazlı karışıma üç seferde alttan üste olacak formda yedirin.
Yağlı kağıt serdiğiniz çembere dökün ve 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
Kremayı hazırlarken kremayı kaynama noktasına getirin ,içine çikolataları ekleyip bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kremayı yüksek devranda kremşanti kıvamına gelene kadar çırpın.
Kekleri 4 modüle kesin.
Servis yapacağınız tabağa alın ve kremayı kenardan başlayarak ortaya hakikat sıkın, ortasına çilek ve muz koyup dikkatli biçimde üst katını yerleştirin.
Hepsine tıpkı süreci uygulayın.
Üst katının tamamını kremayla doldurun.
Daha sonra kenarlarını sıvayıp istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için;
5 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı ılık su
Krema için;
300 gram krema
300 gram blok çikolata
Ortası için;
Doğranmış çilek,muz
Mat fıstık yahut draje
Süslemek için;
Kalıplarda donmuş çikolatalar
Şekerleme, hazır krema .
Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Her ikisinin içine de birer su bardağı şeker ekleyin.
Beyazlarını güzelce köpürüp kar üzere olana kadar çırpın.
Daha sonra sarıların içine 1 yemek kaşığı suyu ekleyin ve rengi açılana kadar çırpın.
Yumurta sarılarının içine vanilyayı, kabartma tozunu, nişastayı ve unu eleyerek ekleyin.
Uygunca karıştırın ve daha sonra yumurta beyazlı karışıma üç seferde alttan üste olacak formda yedirin.
Yağlı kağıt serdiğiniz çembere dökün ve 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
Kremayı hazırlarken kremayı kaynama noktasına getirin ,içine çikolataları ekleyip bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kremayı yüksek devranda kremşanti kıvamına gelene kadar çırpın.
Kekleri 4 modüle kesin.
Servis yapacağınız tabağa alın ve kremayı kenardan başlayarak ortaya hakikat sıkın, ortasına çilek ve muz koyup dikkatli biçimde üst katını yerleştirin.
Hepsine tıpkı süreci uygulayın.
Üst katının tamamını kremayla doldurun.
Daha sonra kenarlarını sıvayıp istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı