AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cikolatali pasta evde nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Çikolatalı pasta evde nasıl yapılır?​

Kreması için, yumurta süt nişasta un kakao şeker uygun bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Fokurdamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve vanilin eklenir. Sonra tereyağı ve çikolata da eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Krema soğurken ara ara karıştırılır.

Çikolatalı pasta içine ne konur?​

Çikolatalı pasta içine ne konur?
Üzeri için; 1 paket kakaolu krem şanti. 1 paket çikolata sosu….Krema için;
- 2, 5 su bardağı süt.
- 1 su bardağı şeker.
- 3 yemek kaşığı un.
- 2 yemek kaşığı nişasta.
- 1 kutu süt kreması
- 1 paket bitter çikolata.
- 1 paket vanilya.

Çikolata Soslu pasta nasıl yapılır?​

Çikolata Soslu Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır.
- Diğer malzeler de ilave edilerek çırpılır.
- Kek soğuduktan sonra üzerine süt ve granül kahveyi karıştırıp kekin her yerine dökülür.
- Tencereye krema malzemeleri alınarak karıştırılır koyulaşınca ocaktan alınır.

Hazır kekle Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?​

Hazır kekle Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?
Çikolatalı Pasta (Hazır Malzemelerle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pandispanya sütle ıslatılır.
- Pasta kreması üzerindeki tarife göre 1, 5 su bardağı süt ile çırpılıp hazırlanır.
- Kekin ilk katına kremanın yarısı sürülür üzerine istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz.
- Muz fındık ve damla çikolata koydum ben.
Kakaolu pasta nasıl yapılır?​
Bir kabın içine şekeri ve yumurtayı alıp köpürene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozu, vanilya, süt, sıvı yağı da ekleyip mikserle karıştırıp unu ilave ediyoruz. Biraz unu karıştırdıktan sonra kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz. Yağladığımız kelepçeli tepsimize döküp 170 derece fırında pişiriyoruz.

Çikolata pastanın üzerine nasıl rendelenir?​

Çikolata pastanın üzerine nasıl rendelenir?
ÇİKOLATA NASIL RENDELENİR?
- Tatlıları süslemek için çikolata parçalarken büyük ve keskin bir bıçak kullanmanız işinizi daha da kolaylaştırır.
- Çikolatayı rendelemek için kullanacağınız patates soyacağı ile küçük parçalar elde edebilirsiniz.
- Rende kullanarak da çikolatadan daha minik çikolata parçaları çıkarabilirsiniz.

Pastanın üzerine çikolata sosu dökülür mü?​

Soğuyan krem şanti üzerine yayılır. En son hazırlanan çikolata sos da üzerini kaplayacak şekilde kepçe yardımıyla dökülür. İstediğiniz şekilde süsleyebilir ve servis yapabilirsiniz.

Çikolata soslu krem şantili kek nasıl yapılır?​

Çikolata soslu krem şantili kek nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra içine kakao su eklenerek karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve ununu da ekleyip çırparak yağlanmış kare borcama dökülerek 180 °C fırında pişirilir. Fırından çıkınca kek sıcakken üzerine bir bardak soğuk süt dökülür.

Kakaolu yaş pasta nasıl olur?​

Un, yumurta sarısı, süt, toz şeker, nişasta ve kakao bir tencere içerisine alınır. Ocakta orta ateşte malzemeler sürekli karıştırılarak pişirme işlemine başlanılır. Orta ateşte pişen malzemeler koyulaşmaya başladığında tereyağ ve vanilya eklenir. Biraz daha karıştırılarak krema soğumaya alınır.

Çikolatalı pasta yapımı için verilen tarif oldukça detaylı ve adım adım anlatılmış. Kreması için malzemelerin tencerede pişirilmesi, vanilin ve çikolata eklenmesi, karıştırılması ve soğumaya bırakılması dikkat çekici bir süreç. Böylelikle kremayı hazırlamak için gereken adımlar net bir şekilde açıklanmış.

Çikolatalı pasta içine konacak malzemeler ve yapılışları da tarife eklenmiş. Kreması için kullanılacak malzemelerle birlikte pasta yapım aşaması da detaylıca anlatılmış. Üzerinde kullanılacak kakaolu krem şanti ve çikolata sosu da belirtilmiş. Bu da pasta yapımında hangi malzemelerin kullanılacağını açıklamakta yardımcı oluyor.

Çikolata soslu pasta ve hazır kekle çikolatalı pasta tarifleri de ayrıca verilmiş. Her iki tarif de adım adım anlatılarak kolayca uygulanabilir hale getirilmiş.

Ayrıca kakaolu pasta yapımı için gereken malzemeler ve adımlar da detaylı olarak aktarılmış. Pandispanya sütle ıslatılması ve krema ile malzemelerin hazırlanmasına kadar tüm süreç açıklanmış.

Çikolata pastanın üzerine nasıl rendeleneceği, çikolata sosu dökülüp dökülmeyeceği gibi detaylar da açıklanmış. Çikolata nasıl rendelenir ve pasta süslemesi için çeşitli öneriler de tarife eklenmiş.

Son olarak, kakaolu yaş pasta tarifi de verilip kreması yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılmış. Dolayısıyla, çikolatalı pasta yapımıyla ilgili geniş bir bilgi yelpazesi sunulmuş.

Geri