Çikolatalı Pasta (Bir Dilim Asla Yetmeyecek) Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu
Vanilya
Kreması için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı hindistan cevizi
Çikolatalı sosu için;
2 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
2-3 dilim çikolata
Çikolatalı Pasta (Bir Dilim Asla Yetmeyecek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar Size tekrar hem pratik hem de çok lezzetli pasta tarifimle geldim .
Öncelikle bir kaba süt ve krem şantiyi ekleyelim.Katı bi kıvam alana kadar çırpalım.
Daha sonra hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız kremayı dolaba kaldıralım.Bu daha da kıvam almasını sağlayacak.
Keki için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım.Beyazlaşana kadar uygunca çırpalım.
Akabinde süt, sıvı yağ, kabartma tozu vanilya un ve kakaoyu ekleyelim güzelce karıştıralım.
Yağladığımız dikdörtgen borcama karışımı dökelim.
180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Kekimiz pişerken biz de çikolata sosuna geçelim tereyağı ve çikolatalar hariç bütün malzemeyi sos tavasına alalım kıvam alana kadar pişirelim.
Tereyağı ve çikolataları atıp ocağı kapatalım.
Orta sıra karıştırarak soğutalım.
Fırından çıkan kekimizi dinlenmeye bırakalım.
Dinlendikten sonra dilediğiniz sunum tabağını çıkaralım ve kekimizi ortadan ikiye bölelim.
Bir kesimini alıp tabağınıza koyalım( bu etapta kekin büsbütün soğumuş olması gerekiyor yoksa krema erir).
Üzerine kremamızın tamamını koyalım ve her yeri eşit olacak formda sürelim.
Üzerine başka parçayı da koyup hafif bastıralım ki krema yanlardan görünsün.
Daha sonra üzerine dilediğiniz kadar çikolata sosu gezdirip süsleyelim.
1-2 saat dinlendikten sonra kusursuz pastanız hazır Afiyet olsun .
Çikolatalı Pasta (Bir Dilim Asla Yetmeyecek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu
Vanilya
Kreması için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı hindistan cevizi
Çikolatalı sosu için;
2 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
2-3 dilim çikolata
Çikolatalı Pasta (Bir Dilim Asla Yetmeyecek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar Size tekrar hem pratik hem de çok lezzetli pasta tarifimle geldim .
Öncelikle bir kaba süt ve krem şantiyi ekleyelim.Katı bi kıvam alana kadar çırpalım.
Daha sonra hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
Hazırladığımız kremayı dolaba kaldıralım.Bu daha da kıvam almasını sağlayacak.
Keki için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım.Beyazlaşana kadar uygunca çırpalım.
Akabinde süt, sıvı yağ, kabartma tozu vanilya un ve kakaoyu ekleyelim güzelce karıştıralım.
Yağladığımız dikdörtgen borcama karışımı dökelim.
180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Kekimiz pişerken biz de çikolata sosuna geçelim tereyağı ve çikolatalar hariç bütün malzemeyi sos tavasına alalım kıvam alana kadar pişirelim.
Tereyağı ve çikolataları atıp ocağı kapatalım.
Orta sıra karıştırarak soğutalım.
Fırından çıkan kekimizi dinlenmeye bırakalım.
Dinlendikten sonra dilediğiniz sunum tabağını çıkaralım ve kekimizi ortadan ikiye bölelim.
Bir kesimini alıp tabağınıza koyalım( bu etapta kekin büsbütün soğumuş olması gerekiyor yoksa krema erir).
Üzerine kremamızın tamamını koyalım ve her yeri eşit olacak formda sürelim.
Üzerine başka parçayı da koyup hafif bastıralım ki krema yanlardan görünsün.
Daha sonra üzerine dilediğiniz kadar çikolata sosu gezdirip süsleyelim.
1-2 saat dinlendikten sonra kusursuz pastanız hazır Afiyet olsun .
Çikolatalı Pasta (Bir Dilim Asla Yetmeyecek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı