AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çikolatalı Muzlu Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çikolatalı Muzlu Pasta Tanımı İçin Materyaller

Pandispanya için
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 kutu krema
1 çay bardağı sıvı yağ
4 silme yemek kaşığı kakao
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı filtre kahve (Sıcak )
Keki ıslatmak için
Yarım çay bardağı filtre kahve
Yarım çay bardağı süt
Kreması için
2 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 paket cream ole muzlu
Üzeri için meyveler
Muz
Altın çilek
Böğürtlen
Ahududu
Kumkat

Çikolatalı Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Sıvıyağ ve krema ekleyelim. Kuru materyalleri karbonat, kabartma tozu, un eleyelim karışıma ekleyelim. Katı bir kıvam alacak.
En son demlediğimiz filtre kahvemizi sıcak olarak ekleyelim, karıştıralım. Pandispanya hamurumuz hazır.
Kek kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim kek harcımızı kalıbımıza dökelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30/35 dakika pişirelim.
Kekimizi soğutalım, oda sıcaklığına getirelim. Kekimizi Ortadan ikiye bölelim, filtre kahve ve süt karışımı ile kekimizi ıslatalım.
Krema için; süt krem ole ve krem şantiye köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Yarım saat buzdolabında dinlendirelim
Dinlenen kremanın yarısını pastamızın üzerine ekleyelim. Muz, fıstık, draje ve karamel ekleyelim.
Kekin en son katını ekleyip, kahve karışımı ile ıslatıp son kremayıda ekleyelim.
Üzerine; muz, ahududu, altın çilek, istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. Pastamız Servise hazır
Çikolatalı Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst